search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:13
MENU CLOSE

Διεθνής Διαφάνεια: Τελευταία στην ΕΕ παραμένει η Ελλάδα στη διαφθορά στο Δημόσιο

03.12.2014 07:22
Διεθνής Διαφάνεια: Τελευταία στην ΕΕ παραμένει η Ελλάδα στη διαφθορά στο Δημόσιο - Media

Ουραγός στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο μέτωπο της διαφθοράς στον δημόσιο τομέα παραμένει η Ελλάδα το 2014, όπως αναφέρει η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας.

Ουραγός στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο μέτωπο της διαφθοράς στον δημόσιο τομέα παραμένει η Ελλάδα το 2014, όπως αναφέρει η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας.
 
Η χώρα μας βαθμολογείται με 43 στα 100 και «συγκατοικεί» στην τελευταία θέση της λίστας των κρατών της Ε.Ε. και της Δυτικής Ευρώπης με την Ιταλία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.
 
Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως η χώρα μας είχε λάβει 36 το 2012 και 40 το 2013, αλλά αυτό δεν δείχνει να καλυτερεύει αισθητά την θέση της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό χάρτη
 
«Υπάρχει πορεία βελτίωσης, ωστόσο χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια. H αποτελεσματικότερη νομοθεσία για όσους αποκαλύπτουν περιστατικά διαφθοράς (whistleblowers), καθώς και η δημιουργία μητρώων δημόσια προσβάσιμων πραγματικών τελικών δικαιούχων εταιριών, θα ανακόψουν πρακτικές διαφθοράς και θα ενισχύσουν την αξιοπιστία και την εικόνα της Ελλάδας», τονίζει ο Κώστας Μπακούρης, Πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδος.
 
Σε παγκόσμια κλίμακα, η Ελλάδα βρίσκεται στην 69η θέση ανάμεσα στις 175 χώρες που αξιολογούνται από τη Διεθνή Διαφάνεια.
 
Λιγότερο διεφθαρμένη χώρα παγκοσμίως όσον αφορά το Δημόσιο κρίνεται η Δανία, με 92 στα 100, ενώ στην τελευταία θέση βρίσκονται η Σομαλία και η Βόρεια Κορέα, με βαθμό 8.
 
Τη μεγαλύτερη πτώση σε σχέση με το προηγούμενο έτος υπέστη η Τουρκία, που σημείωσε πτώση 5 μονάδων (από το 50 στο 45), και βρίσκεται στην 64η θέση, λίγο πάνω από την Ελλάδα.
 
Μπορείτε να δείτε την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας εδώ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:12