search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:35
MENU CLOSE

Γερμανοί έφτιαξαν εφαρμογή για smartphone κατά των ναζί

03.12.2014 07:28
Γερμανοί έφτιαξαν εφαρμογή για smartphone κατά των ναζί - Media

Μια εφαρμογή για smartphones «εναντίον των ναζί» (Gegen Nazis) που δραστηριοποιούνται στο Βερολίνο δημιούργησε ο γερμανικός σύλλογος για τον Δημοκρατικό Πολιτισμό.

 
Μια εφαρμογή για smartphones «εναντίον των ναζί» (Gegen Nazis) που δραστηριοποιούνται στο Βερολίνο δημιούργησε ο γερμανικός σύλλογος για τον Δημοκρατικό Πολιτισμό.
 
«Κάθε χρήστης της εφαρμογής θα λαμβάνει, εφόσον το επιθυμεί, αυτόματες ενημερώσεις σχετικά με κάθε δραστηριότητα των οργανώσεων των νεοναζί στο Βερολίνο» ανέφερε η διευθύντρια του συλλόγου, Μπιάνκα Κλόζε, εξηγώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο τη λειτουργία της εφαρμογής.
 
«Ο χρήστης θα μπορεί να αποφασίσει εάν θα συμμετάσχει σε δράσεις εναντίον αυτών των εξτρεμιστικών κινημάτων, δηλαδή να συμμετέχει σε διαδηλώσεις εναντίον τους, που θα γνωστοποιούνται κυρίως μέσω της εφαρμογής ή για παράδειγμα να κρεμάσει ένα πανό από το παράθυρό του» ανέφερε επίσης η κ. Κλόζε.
Η εφαρμογή μπορεί να εγκατασταθεί δωρεάν στα κινητά τηλέφωνα που διαθέτουν το λειτουργικό σύστημα Android αλλά και στα iPhone και παρουσιάζει σε διαδραστικό χάρτη τις διαδηλώσεις ακροδεξιών και αντιφασιστικών οργανώσεων στο Βερολίνο σε πραγματικό χρόνο.
 
«Το Βερολίνο είναι μία πόλη ανοικτή και ανεκτική. Η εφαρμογή στοχεύει στο να συνοδεύσει τους Βερολινέζους στη δέσμευσή τους εναντίον του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και του εξτρεμισμού» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ντιλέκ Κολάτ, υπεύθυνη για τα χαρτοφυλάκια της Εργασίας, της Ένταξης και των Γυναικών στην κυβέρνηση του κρατιδίου.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:35