search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:04
MENU CLOSE

Τη νέα μείωση στις συντάξεις επιβεβαίωσε ο Βρούτσης

03.12.2014 14:09
Τη νέα μείωση στις συντάξεις επιβεβαίωσε ο Βρούτσης - Media

Το νέο κούρεμα στις συντάξεις επιβεβαίωσε – εμμέσως πλην σαφώς – ο υπουργός Εργασίας Ι. Βρούτσης μετά την αποκάλυψη του Α. Μητρόπουλου για το απαντητικό email της ελληνικής πλευράς προς την Τρόϊκα.

 
Το νέο κούρεμα στις συντάξεις επιβεβαίωσε – εμμέσως πλην σαφώς – ο υπουργός Εργασίας Ι. Βρούτσης μετά την αποκάλυψη του Α. Μητρόπουλου για το απαντητικό email της ελληνικής πλευράς προς την Τρόϊκα.
 
Ειδικότερα, ο κ. Βρούτσης επιβεβαίωσε επί της ουσίας ότι όσοι βρίσκονται στο ασφαλιστικό μεταίχμιο των 15 έως 20 ετών θα λάβουν ανταποδοτική σύνταξη και όχι την κανονική.
 
 «Για τις συντάξεις» τόνισε «από τα 15 και κάτω δεν δινόντουσαν ποτέ συντάξεις, με εξαιρέσεις ειδικές, τις οποίες δεν θα ακουμπήσουμε. Δεν αλλάζει τίποτα. Για τα 15 έως 20 αυτό που προβλέπουμε, είναι όπως γίνεται με μία αναλογιστική δικαιοσύνη και για να στηριχθεί το σύστημα, να διασφαλίσουμε αυτούς οι οποίοι παίρνουν μια σύνταξη, θα δώσουμε ανταποδοτική σύνταξη στα 15 έως 20 και στα 20 και πάνω θα πάρουν την κανονική σύνταξη όπως προβλέπεται. Για ποιους, όμως; Για αυτούς που θα πάρουν σύνταξη το 2040 και μετά. Αυτή είναι η αλήθεια».
 
Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση:
 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: Δυστυχώς με την τοποθέτηση του ο Υπουργός Εργασίας επιβεβαίωσε, πλήρως, όσα αναφέρονται στη σελίδα 31, επιβεβαίωσε την επιστολή, που έστειλε κ. Χαρδούβελης, εκ μέρους της Κυβέρνησης, στην τρόικα, δηλαδή ότι αυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, για να πάρει κάποιος την κατώτερη σύνταξη, από τα 15 στα 20 χρόνια και δεύτερον, ότι καταργούνται όλες οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις μέχρι τα 62, που αφορούσαν εργαζόμενες γυναίκες – μητέρες, που αφορούσαν εργαζόμενους στα βαριά και ανθυγιεινά και άτομα με αναπηρία. Δυστυχώς, οι δύο αυτές βασικές κατευθύνσεις, οι οποίες φαίνονται από αυτό το έγγραφο του κ. Χαρδούβελη προς την τρόικα, επιβεβαιώθηκαν πλήρως.
 
Ι. ΒΡΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας): Κύριε Στρατούλη, το είπα και πριν, όσες κινητοποιήσεις και να κάνετε, όσο κόσμο και να καλέσετε σε συγκεντρώσεις, λεφτά δεν δίνονται στις συντάξεις. Επειδή είστε η δύναμη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που λέτε ότι αύριο θα είστε κυβέρνηση, θα σας κάνω απλώς μια παρατήρηση, όσο μου επιτρέπετε. Περισσότερη σοβαρότητα. Σοβαρότητα, διότι αυτά που λέτε δεν ευσταθούν.
 
Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: Εδώ μιλάμε πολιτικά, εγώ σας έκρινα πολιτικά. Δεν σας είπα, εάν μιλάτε σοβαρά ή δεν μιλάτε σοβαρά. Θεωρούσα ότι μιλούσατε σοβαρά και σας έκρινα και εγώ σοβαρά, τα άλλα νομίζω ότι δεν αφορούν το επίπεδο της συζήτησης, την οποία κάναμε.
 
Ι. ΒΡΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας): Η έννοια του σοβαρότητας έχει να κάνει με την παράθεση των στοιχείων και των υποθέσεων, δεν αφορά το πρόσωπο. Επιτρέψτε μου να σας πω, ότι κάνατε μια σειρά από παραδοχές, στο κλείσιμο της ομιλίας σας, ανοίξατε όλα τα ζητήματα του ασφαλιστικού, για ανάπηρους, για ειδικά καθεστώτα εργαζομένων, τα οποία δεν πρόκειται να θιχτούν από τα 15 στα 20 χρόνια.    
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:58