search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:46
MENU CLOSE

«Κρίμα που είναι πόρνη» από το Εθνικό

03.12.2014 14:18
«Κρίμα που είναι πόρνη» από το Εθνικό - Media

Ένα κλασσικό ελισαβετιανό δράμα αιμομιξίας αδελφού και αδελφής, το «Κρίμα που είναι πόρνη» του Τζον Φορντ θα παρουσιαστεί από το Εθνικό Θέατρο στο «Θέατρο Χώρα» από τις 17 Δεκεμβρίου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη.

 
Ένα κλασσικό ελισαβετιανό δράμα αιμομιξίας αδελφού και αδελφής, το «Κρίμα που είναι πόρνη» του Τζον Φορντ θα παρουσιαστεί από το Εθνικό Θέατρο στο «Θέατρο Χώρα» από τις 17 Δεκεμβρίου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη.
 
Το έργο παρουσιάστηκε στην Αγγλία μεταξύ 1625-1633 και είναι το γνωστότερο έργο του Άγγλου δραματουργού, του οποίου τα έργα χαρακτηρίζονται από συγκρούσεις πάθους και προσωπικών αντιλήψεων με τους νόμους και τα ήθη τους της εποχής του.
 
Η υπόθεση
 
Ο γεμάτος πάθος και παραφορά αιμομικτικός έρωτας του Τζιοβάννι για την αδελφή του Ανναμπέλλα, δύο νέων ευγενών από την Πάρμα, δημιουργεί πανικό και αμηχανία στους άρχοντες και στους εκπροσώπους της Εκκλησίας. Αν και η κοινωνία την οποία έχουν δημιουργήσει και διαφεντεύουν λειτουργεί με μια surmesure ηθική, ο έρωτας των δύο αδελφών αποτελεί γι” αυτούς μια κινούμενη απειλή. Η Ανναμπέλλα, λιγότερο δυνατή, υποκύπτει στις κοινωνικές επιταγές και αφήνει τον αγαπημένο της για να παντρευτεί τον άντρα που την πολιορκεί από καιρό. Παγιδευμένη στον γάμο αυτόν, έχει να αντιμετωπίσει την απαξίωση του συζύγου και τη ζήλια του Τζιοβάννι. Η μαρτυρική ζωή των δύο εραστών γίνεται θυσία στον βωμό της έννομης τάξης. Η καταστροφή από την κατάρα του Θεού απεφεύχθη. Τώρα, με την ευλογία της Εκκλησίας, η ζωή στην Πάρμα επιστρέφει στην κανονικότητά της.
 
Παίζουν:  Γρηγόρης Γαλάτης, Εβίτα Ζημάλη, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Μιχάλης Κίμωνας, Μαρία Κίτσου,  Θύμιος Κούκιος, Σοφία Μυρμηγκίδου, Χρήστος Νίνης, Θέμης Πάνου, Δημήτρης Πασσάς, Ελεάννα Στραβοδήμου, Γιωργής Τσουρής, Χάρης Τζωρτζάκης, Μηνάς Χατζησάββας
 
Info: Θέατρο «Χώρα» (Αμοργού 20, Κυψέλη), από 17/12, κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή στις 20.30, Σάββατο στις 17.00 & 20.30, Κυριακή στις 19.00, τιμές: 10 – 15 ευρώ, 210-8611200. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15