search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:09
MENU CLOSE

Διάσημοι ηθοποιοί της δεκαετίας του ΄80. Δείτε τους τότε και τώρα

04.12.2014 06:45
Διάσημοι ηθοποιοί της δεκαετίας του ΄80. Δείτε τους τότε και τώρα - Media

Τα γεγονότα της δεκαετίας του ΄80 ήταν πολλά και με χαρακτηριστική ένταση. Η μουσική ντίσκο συναγωνιζόταν την πανκ και το ίντερνετ έκανε την εμφάνισή του στην Αμερική και κάθε σπίτι αποκτούσε τουλάχιστον μια τηλεόραση.

 
(Αναδημοσίευση από το www.mixanitouxronou.gr)
 
Τα γεγονότα της δεκαετίας του ΄80 ήταν πολλά και με χαρακτηριστική ένταση. Η μουσική ντίσκο συναγωνιζόταν την πανκ και το ίντερνετ έκανε την εμφάνισή του στην Αμερική και κάθε σπίτι αποκτούσε τουλάχιστον μια τηλεόραση. Πολλά σήριαλ μπήκαν στη ζωή όλων σε καθημερινή βάση.

Μέσα από αυτές τις σειρές γνωρίσαμε ηθοποιούς που έμειναν αξέχαστοι. Κάποιοι απ´ αυτούς συνέχισαν την καριέρα τους, ενώ άλλοι εξαφανίστηκαν όταν σταμάτησαν τα σήριαλ. Δείτε.


 
Τζον Σνάιντερ

Τον γνωρίσαμε από τον ρόλο του Μπο στη σειρά Ντιουκς (The Dukes of Hazzard). Ο ρόλος αυτός του άνοιξε το δρόμο στην μουσική βιομηχανία όπου και έκανε σημαντική καριέρα ως μουσικός. Μετά το τέλος των Ντιουκς, ο Σνάιντερ έπαιξε τον ρόλο του πατέρα του Clark Kent στο Smallville, αλλά και σε άλλες σειρές που σημείωσαν επιτυχία.


 
Σάρα Τζέσικα Πάρκερ

Η Πάρκερ έγινε διάσημη από το ρόλο της ως Κάρι Μπράντσω στο σήριαλ Sex and the City. Όμως πριν από αυτή τη σειρά είχε εμφανιστεί στο μιούζικαλ «Annie» στο Μπρόντγουεϊ , αλλά και στο «Footlose» και το «Firstborn» . Σήμερα η Πάρκερ είναι ίσως το νούμερο ένα fashion icon και οι στυλιστικές της επιλογές γίνονται αντικείμενο σχολιασμού. Έχει παντρευτεί τον επίσης διάσημο ηθοποιό Μάθιου Μπρόντερικ που έγινε γνωστός από την κωμωδία «Φέρις Μπιούλερ» . Η Πάρκερ έχει κάνει πολλές ταινίες όπως το L.A story (1991), Honeymoon in Vegas (1992), Ed Wood (1994), The first wives club (1996) , The family stone (2005), Failure to launch (2006) και δυο ταινίες Sex and the City.


 
Νηλ Πάτρικ Χάρις

Το 1989 ο Χάρις είχε τον βασικό ρόλο στο Doogie Howser, M.D. Στη συνέχεια οι επιτυχίες διαδέχονταν η μία μετά την άλλη. Γύρισε πολλές ταινίες όπως Harold and Kumar, Go to the castle, How I met your mother.

Ο πολυτάλαντος Χάρις πρωταγωνίστησε στο Μπρόντγουεϊ , δάνεισε τη φωνή του σε πολλές ταινίες , υπήρξε παρουσιαστής σε σόου απονομής βραβείων και έχει δείξει το ταλέντο του και στην ταχυδακτυλουργία.

Χήδερ Λόκλιαρ

Μπορεί η πορεία της στο χώρο της υποκριτικής να μην είναι αξιοζήλευτη, όμως τα καλά της γονίδια είναι άξια θαυμασμού. Η ομορφιά της που φαίνεται αναλλοίωτη στο χρόνο την έκανε σταρ του Χόλιγουντ για πολλές δεκαετίες. Διακρίθηκε πρώτα ως Sammy Jo Carrington στη Δυναστεία, μετά ως η κολλητή φίλη του William Shatner στο T.J Hooker.  Στη συνέχεια την είδαμε στο ρόλο μίας στρίγγλας, της Αμάντα στο Μέλροουζ και μετά ως Caitlin Moore στο Spin City. Παρά το γεγονός ότι είχε μπλεξίματα με ναρκωτικά και με τον νόμο, εξακολουθεί να δείχνει όμορφη. Έχει κάνει δύο γάμους, έναν με τον Tommy Lee των Motley Crüe και έναν με τον Richie Sambora των Bon Jovi.

Τομ Σέλεκ

Ο ψηλός με το χαρακτηριστικό μουστάκι πρωταγωνιστούσε στην πετυχημένη τηλεοπτική σειρά Magnum, P.I, ως Thomas Magnum, ιδιωτικός ντετέκτιβ που ζούσε στη Χαβάη. Υπήρξε επίσης και ένας από τους τρεις άντρες στη ταινία » Τρεις άντρες και ένα μωρό » Three men and a baby, που το 1987 έκανε τεράστια εισπρακτική επιτυχία. Έκτοτε ο Σέλεκ εμφανίστηκε σε πολλά σήριαλ, μεταξύ των οποίων στη γνωστή σειρά » Τα φιλαράκια » όπου υποδυόταν τον φίλο της Μόνικα. Από το 2010 πρωταγωνιστεί στην αστυνομική σειρά CBS” Blue Bloods.

Ντον Τζόνσον

Ο Τζόνσον ως Sonny Crockett πρωταγωνιστούσε από το 1984 ως το 1989 στην πετυχημένη αστυνομική σειρά Miami Vice. Με συνεργάτη τον Ricardo Tubbs, κατά κόσμο Philip Michael Thomas, αναλάμβαναν και έφερναν εις πέρας δύσκολες υποθέσεις. Η σειρά έφερε καινοτομίες στο χώρο των αστυνομικών σήριαλ με την ποπ μουσική της, τα εξωτερικά γυρίσματα, αλλά και τη μόδα καθώς ο Τζόνσον φορούσε πανάκριβα κοστούμια Αρμάνι, Βερσάτσε και Μπος συνδυασμένα με μακό παστέλ μπλουζάκια, ενώ οδηγούσε Φεράρι 365 GTS, ζούσε σε πολυτελές σκάφος και είχε έναν αλιγάτορα για κατοικίδιο. Για αυτόν τον τηλεοπτικό ρόλο ο Τζόνσον βραβεύτηκε. Μετά το τέλος της σειράς πρωταγωνίστησε στο Nash Bridges και πιο πρόσφατα στην ταινία του Ταραντίνο, Τζάνγκο.

Μάικλ Φοξ

Ως Άλεξ Κήτον στη σειρά Family Ties, ο μικρόσωμος ηθοποιός έπαιξε τον ρόλο ενός νεαρού ρεπουμπλικανού με γονείς πρώην χίπις. Η σειρά στόχευε να παρουσιάσει τη στροφή της αμερικανικής κοινωνίας προς το συντηρητισμό κατά την δεκαετία του ΄80. Η σειρά πήρε βραβεία, μεταξύ των οποίων και το βραβείο Emmy  για τρεις συνεχείς χρονιές, ενώ  και ο ίδιος ο Φοξ πήρε βραβείο για την ερμηνεία του. Αργότερα εξαργύρωσε αυτή την επιτυχία με την συμμετοχή του στο «Επιστροφή στο μέλλον» που υπήρξε εξίσου πετυχημένη. Το 1991 ο Φοξ διαγνώστηκε με Πάρκινσον και το 1998 δημοσιοποίησε την αρρώστια του. Σήμερα εργάζεται ακατάπαυστα στο δικό του ίδρυμα που ασχολείται αποκλειστικά με την έρευνα γύρω από την ασθένεια Πάρκινσον.

Κάθρην Μπαχ

Έγινε γνωστή από το ρόλο της στη σειρά Ντιουκς. Ήταν η Νταίζη Ντιουκ, ξαδέρφη των δυο πρωταγωνιστών, που τραβούσε την προσοχή με τα καυτά τζην σορτσάκια που έκαναν θραύση την εποχή που προβαλλόταν η σειρά.

Λέγεται μάλιστα ότι είχε ασφαλίσει τα πόδια της για ένα εκατομμύριο δολάρια.

Μετά από χρόνια  βρέθηκε και πάλι στο φως της δημοσιότητας όταν ο σύζυγος της βρέθηκε νεκρός, γεγονός που αποδόθηκε σε αυτοκτονία.


 
Τζόνυ Ντεπ

Πριν γίνει διάσημος και πρωταγωνιστής στους » Πειρατές της Καραϊβικής » και πριν ψηφιστεί δυο φορές «ως ο πιο σέξυ εν ζωή άντρας», ο Τζόνυ Ντεπ πρωταγωνιστούσε στη σειρά 21 Jump Street.

Έφυγε από τη σειρά ενώ βρισκόταν στο απόγειό της και άρχισε την κινηματογραφική του καριέρα με τον Ψαλιδοχέρη το 1990, το Sleepy hollow (1999), τους Πειρατές της Καραϊβικής , ο Τσάρλυ και το εργοστάσιο της σοκολάτας το 2005, η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων το 2010 και το Rango (2011).


 
Λίντα Έβανς

Η Λίντα με το αριστοκρατικό στυλ πρωταγωνιστούσε από το 1981 ως το 1989 στη πασίγνωστη σαπουνόπερα Δυναστεία, ως Krystle Carrington όπου συχνά εμφανιζόταν με τουαλέτες του Nolan Miller. Οι περίφημοι καβγάδες της με την Αλέξις, την πρώην γυναίκα του άντρα της που υποδυόταν η Τζόαν Κόλινς, έμειναν αξέχαστοι στα τηλεοπτικά χρονικά. Όταν τελείωσε η σειρά έκανε κάποιες εμφανίσεις ως γκεστ, έγραψε ένα βιβλίο με συμβουλές ομορφιάς και προώθησε τα ποτά Crystal light beverages.
 

Εντ Ο” Νηλ

Από το 2009 πρωταγωνιστεί στη σειρά Μοντέρνα Οικογένεια, βραβευμένη κωμωδία καταστάσεων που προβάλλεται στην Αμερική από το κανάλι ABC. Όμως ο ρόλος που τον καθιέρωσε ήταν αυτός του Αλ Μπάντυ στο Married with children. Η πρωτοποριακή για την εποχή της σειρά κράτησε 11 σεζόν από το 1987 ως το 1997 και είχε ως θέμα μία εκκεντρική οικογένεια στο Σικάγο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:09