search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:14
MENU CLOSE

H Έντα Γκάμπλερ «μετακομίζει» στη Συγγρού

04.12.2014 16:08
H Έντα Γκάμπλερ «μετακομίζει» στη Συγγρού - Media

Μια φρέσκια και κινηματογραφική εκδοχή του κλασσικού έργου του Ερρίκου Ίψεν θα παρουσιαστεί από τον Μιχάλη Κωνσταντάτο, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.

 
Μια φρέσκια και κινηματογραφική εκδοχή του κλασσικού έργου του Ερρίκου Ίψεν θα παρουσιαστεί από τον Μιχάλη Κωνσταντάτο, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης. Πρωταγωνιστούν η Γιώτα Αργυροπούλου και ο Μάξιμος Μουμούρης.
 
«Επιτέλους μία πράξη»! Η ατάκα-κραυγή ανήκει στην πιο απολιθωμένα αμετακίνητη, αυτοκαταστροφικά μοναχική, οδυνηρά αδρανή ηρωίδα του παγκόσμιου δραματολογίου, την Έντα Γκάμπλερ. Η κεντρική ηρωίδα του αριστουργήματος του Ίψεν δανείζει στο έργο –καθόλου τυχαία– το πατρικό της ονοματεπώνυμο. Αν και παντρεύεται τον ανώριμο και χαμηλότερου κοινωνικού και οικονομικού στάτους Γκέοργκ Τέσμαν, η ξεπεσμένη πια κόρη του στρατηγού Γκάμπλερ δεν δέχεται ποτέ να γίνει η Έντα Τέσμαν. Το παρελθόν, με τη μορφή του ανεκπλήρωτου έρωτά της για τον εμπνευσμένο επιστήμονα αλλά αυτοκαταστροφικό Άιλερτ Λέβμποργκ, εισβάλλει με ορμή.
 
Απωθημένες επιθυμίες, ερωτικά τρίγωνα, η ατέρμονη μάχη των δύο φύλων, κοινωνική υποκρισία, οικονομικές συναλλαγές, εκβιασμοί συνυπάρχουν σε ένα έργο με καταιγιστική πλοκή που μιλά, με δυο λόγια, για μια κοινωνία σε κρίση – σαν τη σημερινή.
 
Ο σκηνοθέτης Μιχάλης Κωνσταντάτος, με σημαντικές εμπειρίες και διακρίσεις από το χώρο του κινηματογράφου, σε συνεργασία με τη χαρισματική Γιώτα Αργυροπούλου –η οποία ερμηνεύει και τον κεντρικό ρόλο–, ξαναγράφουν το έργο με τη μορφή κινηματογραφικού σεναρίου και το φέρνουν στο σήμερα. Μια εγκατάσταση ορίζει ένα μη ρεαλιστικό περιβάλλον και εγκιβωτίζει τα δραματικά πρόσωπα. Ο Μάξιμος Μουμούρης στο ρόλο του Λέβμποργκ πυροδοτεί τη δράση…

Info: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών (Λεωφ. Συγγρού 107 – 109), 22 – 30 Δεκεμβρίου στις 21.00, 5 – 18 ευρώ, 210-9005800. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:14