search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:45
MENU CLOSE

Γιάννα μου, το μαντήλι σου…

04.12.2014 22:00
oldphotossp0412aggel1417714633.jpg

«Του εχθρού μου ο φίλος είναι δυο φορές εχθρός μου». Λέτε η ρήση αυτή να έπαιξε ρόλο στη σφοδρή επίθεση του «Βήματος» εναντίον της Γιάννας Αγγελοπούλου, την οποία κατηγορεί ότι επιχειρεί να στήσει μαγαζάκι διαπλοκής με τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα από δημοσίευμα με πολλά ερωτήματα που «χτυπήθηκε» και πρωτοσέλιδο;

«Του εχθρού μου ο φίλος είναι δυο φορές εχθρός μου». Λέτε η ρήση αυτή να έπαιξε ρόλο στη σφοδρή επίθεση του «Βήματος» εναντίον της Γιάννας Αγγελοπούλου, την οποία κατηγορεί ότι επιχειρεί να στήσει μαγαζάκι διαπλοκής με τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα από δημοσίευμα με πολλά ερωτήματα που «χτυπήθηκε» και πρωτοσέλιδο;

Πολιτικοί αναλυτές είδαν πίσω από το δημοσίευμα μια διμέτωπη επίθεση: από τη μία υπονομεύεται η προσπάθεια της Γιάννας να βρεθεί στην πολιτική επικαιρότητα και από την άλλη «ενοχοποιείται» ο ΣΥΡΙΖΑ για απόπειρα διαπλοκής με εγχώριους μεγιστάνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απάντησε στο δημοσίευμα, ενώ η Γιάννα έσπευσε να αντιδράσει με ψυχραιμία και «σιβυλλική» ειρωνεία.

Το νέο επεισόδιο στις σχέσεις των δύο πλευρών πυροδότησε συζητήσεις στα πολιτικά και επιχειρηματικά πηγαδάκια, που επιχειρούν να δουν όχι μόνο πού το πάει ο ΔΟΛ, αλλά και πώς σκοπεύει να απαντήσει το ζεύγος Αγγελόπουλου, που από την εποχή της σκληρής δικαστικής κόντρας των δύο αδελφών Θεόδωρου και Κωνσταντίνου έκοψε «καλημέρες» και επαφές με τη μισή «καλή Αθήνα».

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα όπου η μεγάλη πλειονότητα ελπίζει σε έναν ήπιο χειμώνα για να μην ξεπαγιάσει επειδή δεν έχει λεφτά να προμηθευτεί πετρέλαιο και διαβάζει πως υπάρχουν υποψίες ότι επιχειρείται διείσδυση του ζεύγους Αγγελόπουλου με τα ζημιογόνα πλωτά γεωτρύπανά τους στις έρευνες για πετρέλαιο και αέριο στην Ελλάδα.

Το ζουμί

Το «Βήμα της Κυριακής» λοιπόν στο τελευταίο τεύχος του αναφέρθηκε στην ατυχή επένδυση σε δύο πανάκριβα πλοία – γεωτρύπανα (drillships), τα οποία δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα και μάλιστα για να είναι κερδοφόρα πρέπει η τιμή του πετρελαίου να κινείται σε τιμή πάνω από 100 δολάρια το βαρέλι. Το ζουμί όμως του δημοσιεύματος είναι μια παράγραφος που εκφεύγει της οικονομικής αποτύπωσης:

«Μήπως τελικά το αντάλλαγμα μιας “ήπιας αστικοποίησης”, που φαίνεται να έχει ανάγκη η Κουμουνδούρου, είναι η εξασφάλιση κάποιων συμβολαίων για τα drillships του ζεύγους Αγγελόπουλου για τις μελλοντικές έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα “τρέξουν” στις θαλάσσιες περιοχές μεγάλου βάθους τα επόμενα χρόνια στο Αιγαίο και στο Ιόνιο; Αν αυτές τις έρευνες κληθεί να τις διαχειριστεί μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι εύλογο επιχειρηματικά τζάκια που έχουν συνταχθεί εγκαίρως με τη νέα κατάσταση να προσβλέπουν σε μια ευνοϊκή αντιμετώπιση; Ρητορικά ερωτήματα που μόνο προϊόντος του χρόνου θα μπορέσουν να απαντηθούν».

Η Γιάννα απάντησε άμεσα, λιτά και λακωνικά και με υπόγεια μηνύματα προσπέρασε τον εκδότη της εφημερίδας και απέστειλε επιστολή – την οποία δημοσιοποίησε – απευθυνόμενη στον διευθυντή της εφημερίδας λέγοντας επί λέξει:

«Με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του ‘‘Βήματος” με τίτλο “Πόσο πλούσια είναι η Γιάννα Αγγελοπούλου;”, επισημαίνω τα εξής: Τον κ. Τσίπρα όπως και τον κ. Σαμαρά τους συνάντησα για να τους ενημερώσω για την παρουσία του GGI του Προέδρου και της Χίλαρι Κλίντον τον Ιούνιο του 2015 στην Αθήνα. Το δημοσίευμα που επιχειρεί, μέσα από απορίες και ερωτηματικά, να με παρουσιάσει ότι επιδιώκω και επιχειρηματική συναλλαγή με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είναι πέρα από κάθε θεμιτό, αποδεκτό και ανεκτό πλαίσιο δημοσιογραφικής προσέγγισης. Και αυτό θα διαψευσθεί στην πράξη, όπως και τόσα άλλα, που κατά καιρούς θρυλούνται. Ο καιρός για όλους θα δείξει».

Περιφρόνηση

Πολλά είναι τα σενάρια για την κίνηση αυτή και κυρίως για την έμμεση αμφισβήτηση της οικονομικής επιφάνειας του ζεύγους Αγγελόπουλου, την επιχειρηματική δεινότητα του Θεόδωρου και τις επιδιώξεις της Γιάννας μέσα από το στενό μαρκάρισμά της στο Ίδρυμα Κλίντον.

Κάποιοι επισημαίνουν ότι η «αγορά» δεν βλέπει με καλό μάτι την κόντρα που έχει αρχίσει η Γιάννα με συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν και δημόσια παρουσία μέσα από ΜΜΕ ή από αθλητικές δραστηριότητες αλλά και το πολιτικό άνοιγμα που κάνει προς τον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως τον Αλέξη Τσίπρα, εκφράζοντας περιφρόνηση με… στυλ προς το πολιτικό προσωπικό της συγκυβέρνησης.

Όλοι θυμήθηκαν ότι η εξαιρετικά εχθρική σχέση της Γιάννας και του Θεόδωρου Αγγελόπουλου με τον ισχυρό άντρα του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη είναι γνωστή εδώ και χρόνια.

Βέβαια υπήρξαν και περίοδοι προσέγγισης, όπως όταν η Γιάννα έγινε εξώφυλλο για το «Βηmagazino» και μάλιστα μίλησε για την περιπέτεια της υγείας της και εξέφρασε πρώτη φορά ότι «θέλει να κάνει πράγματα για την Ελλάδα, αλλά το πολιτικό κατεστημένο δεν την αφήνει…». Το εξώφυλλο μάλιστα διαπνεόταν από μια ελαφριά, αδιόρατη σχεδόν ειρωνεία, αφού επιλέχθηκε μια φωτογραφία από την εμφάνισή της στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ για τον γάμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον.

Μια άλλη συνέντευξή της το περασμένο καλοκαίρι θα σταθεί η αιτία για μια νέα κρίση στις σχέσεις του εκδότη του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη με τη Γιάννα, αφού στις 13 Ιουλίου το Διαδίκτυο θα πλημμυρίσει από πληροφορίες ότι ο ίδιος έδωσε εντολή να απαλειφθεί συνέντευξή της από το «Βήμα της Κυριακής». Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής, που δεν διαψεύστηκαν, ο Ψυχάρης ενημέρωσε αρμοδίως ότι η συνέντευξη κόπηκε επειδή την προηγούμενη Κυριακή η Γιάννα είχε μιλήσει στο «Πρώτο Θέμα» και δεν είπε τίποτα καινούργιο στη συνέντευξη στην εφημερίδα του.

Η Γιάννα συνέχισε τις διακοπές της, το θέμα ξεχάστηκε, έκανε την επανεμφάνισή της με συνέντευξη στην «Καθημερινή της Κυριακής» στα μέσα Οκτωβρίου για να μας ενημερώσει πως νιώθει «αντισυστημική» – προφανώς για το επαρχιώτικο ελληνικό σύστημα – και πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Και ακολούθησε η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα που είχε μεγάλη προβολή από τα Μέσα, σε αντίθεση με τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, που την είδε για μισή ώρα, χωρίς όμως προηγούμενη ενημέρωση των ΜΜΕ, ώστε να περάσει στο «ντούκου» η συνάντηση.

Τα σενάρια για την προσέγγιση Γιάννας – ΣΥΡΙΖΑ, όπως και για την αλλαγή στάσης μιας σειράς επιχειρηματιών απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση, δίνουν και παίρνουν στα ΜΜΕ, πολύ συχνά με προβοκατόρική διάθεση. Πολύ πρόσφατα δημοσίευμα που έκανε λόγο για κρυφό γεύμα του Τσίπρα με Γιάννα Αγγελοπούλου και Μαριάννα Λάτση στο Κολωνάκι διαψεύστηκε οργισμένα από την Κουμουνδούρου, αλλά και από τις δύο κυρίες.

Όσοι γνωρίζουν όμως τα συμβαίνοντα στην «υψηλή κοινωνία» δεν απόρησαν για τη σύμπλευση, αφού ξέρουν ότι η Γιάννα και η Μαριάννα είναι κολλητές φίλες και ότι έχουν σχεδόν κοινούς εχθρούς στον επιχειρηματικό ελληνικό μικρόκοσμο και παρεπιδημούν στα ίδια… στέκια ανά την υφήλιο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:45