17/09/2019 20:56:54

Μαζικές προσαγωγές φοιτητών επειδή \"παραβίασαν\" την \"απαγόρευση των συγκεντρώσεων\"

Μαζικές προσαγωγές φοιτητών επειδή \"παραβίασαν\" την \"απαγόρευση των συγκεντρώσεων\" - Media
 
Σε μαζικές προσαγωγές φοιτητών έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης προχώρησε η Αστυνομία. Οι φοιτητές ζητούσαν να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο γραφείο του υπουργού για τον Ρωμανό.

Μετά από παρέμβαση στη ΓΑΔΑ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, καθώς και δημοτικών συμβούλων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στους προσαχθέντες δεν αποδόθηκαν κατηγορίες, και αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι. 

Σε ανακοίνωσή της η Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα (ΚΕΔΔΕ), η οποία και καλούσε στη συγκεκριμένη κινητοποίηση, με ανακοίνωσή της καταδικάζει «την κυβερνητική απόφαση να προσαχθούν φοιτητές και φοιτήτριες, μέλη φοιτητικών συλλόγων, που ζητούσαν να συναντήσουν τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να μεταφέρουν τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων, υπέρ του δίκαιου αιτήματος του κρατούμενου Νίκου Ρωμανού να συνεχίσει κανονικά τις σπουδές του».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «λίγο πριν τη μία το μεσημέρι 34 φοιτητές και φοιτήτριες μέλη φοιτητικών συλλόγων, καθώς και μέλη της ΚΕΔΔΕ, όσοι βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο, σε απόσταση από την είσοδο του χώρου του υπουργείου, περικυκλώθηκαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ και οδηγήθηκαν σε κλούβα των ΜΑΤ για να οδηγηθούν στη συνέχεια στη ΓΑΔΑ.
 
Σκοπός της συνάντησης ήταν να σχηματιστεί αντιπροσωπεία που να δει τον υπουργό Δικαιοσύνης για το δίκαιο αίτημα του κρατούμενου Νίκου Ρωμανού. 
Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση  των προσαχθέντων!
 
Την άρση της αντιδημοκρατικής απαγόρευσης των διαδηλώσεων.
Απάντηση μαζική και μαχητική χρειάζεται να δοθεί από τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαζικούς φορείς, τα εργατικά σωματεία.
 
Η κυβέρνηση στήνει σκηνικό έντασης, ο λαός να είναι σε επαγρύπνηση, να καταδικάσει μαζικά τον κυβερνητικό αυταρχισμό παίρνοντας μέρος σε συλλογικές διαδικασίες, κατεβαίνοντας στο δρόμο για τα δικαιώματά του».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.