search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:38
MENU CLOSE

Μαζικές προσαγωγές φοιτητών επειδή “παραβίασαν” την “απαγόρευση των συγκεντρώσεων”

05.12.2014 12:11
oldphotos20596991417798294.jpg

Σε μαζικές προσαγωγές φοιτητών έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης προχώρησε η Αστυνομία. Οι φοιτητές ζητούσαν να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο γραφείο του υπουργού για τον Ρωμανό.

 
Σε μαζικές προσαγωγές φοιτητών έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης προχώρησε η Αστυνομία. Οι φοιτητές ζητούσαν να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο γραφείο του υπουργού για τον Ρωμανό.

Μετά από παρέμβαση στη ΓΑΔΑ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, καθώς και δημοτικών συμβούλων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στους προσαχθέντες δεν αποδόθηκαν κατηγορίες, και αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι. 

Σε ανακοίνωσή της η Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα (ΚΕΔΔΕ), η οποία και καλούσε στη συγκεκριμένη κινητοποίηση, με ανακοίνωσή της καταδικάζει «την κυβερνητική απόφαση να προσαχθούν φοιτητές και φοιτήτριες, μέλη φοιτητικών συλλόγων, που ζητούσαν να συναντήσουν τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να μεταφέρουν τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων, υπέρ του δίκαιου αιτήματος του κρατούμενου Νίκου Ρωμανού να συνεχίσει κανονικά τις σπουδές του».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «λίγο πριν τη μία το μεσημέρι 34 φοιτητές και φοιτήτριες μέλη φοιτητικών συλλόγων, καθώς και μέλη της ΚΕΔΔΕ, όσοι βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο, σε απόσταση από την είσοδο του χώρου του υπουργείου, περικυκλώθηκαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ και οδηγήθηκαν σε κλούβα των ΜΑΤ για να οδηγηθούν στη συνέχεια στη ΓΑΔΑ.
 
Σκοπός της συνάντησης ήταν να σχηματιστεί αντιπροσωπεία που να δει τον υπουργό Δικαιοσύνης για το δίκαιο αίτημα του κρατούμενου Νίκου Ρωμανού. 
Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση  των προσαχθέντων!
 
Την άρση της αντιδημοκρατικής απαγόρευσης των διαδηλώσεων.
Απάντηση μαζική και μαχητική χρειάζεται να δοθεί από τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαζικούς φορείς, τα εργατικά σωματεία.
 
Η κυβέρνηση στήνει σκηνικό έντασης, ο λαός να είναι σε επαγρύπνηση, να καταδικάσει μαζικά τον κυβερνητικό αυταρχισμό παίρνοντας μέρος σε συλλογικές διαδικασίες, κατεβαίνοντας στο δρόμο για τα δικαιώματά του».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:38