17/10/2019 23:01:01

«Δύο από τους Σύριους πρόσφυγες της πλατείας Συντάγματος είναι νεκροί»

«Δύο από τους Σύριους πρόσφυγες της πλατείας Συντάγματος είναι νεκροί» - Media

Την τελευταία τους πνοή άφησαν δύο από τους Σύριους πρόσφυγες που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της πλατείας Συντάγματος, καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), χωρίς, μέχρι τώρα να έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση.
 
Σύμφωνα με την καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ,  «ο ένας έχασε τη ζωή του από καρδιακό πρόβλημα χθες. Είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο πριν από δύο μέρες και οι Σύριοι είχαν θορυβηθεί έντονα. Το μακρύ ταξίδι, η καταπόνηση αλλά και η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης οδήγησαν σε άλλη μια «παράπλευρη» απώλεια εξ αιτίας των ρατσιστικών περιορισμών σε βάρος των προσφύγων πολέμου από την Συρία.»
 
Πάντοτε σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, «ο δεύτερος Σύριος πρόσφυγας έχασε τη ζωή του όταν απελπισμένος μετά δώδεκα μέρες παραμονής στο Σύνταγμα αποφάσισε να διασχίσει τα ελληνοαλβανικά σύνορα για να συνεχίσει το ταξίδι στην Ευρώπη. Έχασε τη ζωή του στα σύνορα σε επίθεση που δέχτηκε υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες.»
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση-καταγγελία:
 
«Δύο νεκροί  Σύριοι πρόσφυγες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση στη Πλατεία Συντάγματος
 
Την ώρα που όλοι αγωνιούμε για την ζωή του Νίκου Ρωμανού, την οποία παίζει στα ζάρια ο Σαμαράς με τον Αθανασίου για χάρη της ακραίας επίδειξης δύναμης της ετοιμόρροπης συγκυβέρνησης, δύο Σύριοι πρόσφυγες πέθαναν χωρίς ποτέ να ολοκληρώσουν το ταξίδι στην Ευρώπη.
 
Ο ένας έχασε τη ζωή του από καρδιακό πρόβλημα χθες. Είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο πριν από δύο μέρες και οι Σύριοι είχαν θορυβηθεί έντονα. Το μακρύ ταξίδι, η καταπόνηση αλλά και η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης οδήγησαν σε άλλη μια «παράπλευρη» απώλεια εξ αιτίας των ρατσιστικών περιορισμών σε βάρος των προσφύγων πολέμου από την Συρία.
 
Ο δεύτερος Σύριος πρόσφυγας έχασε τη ζωή του όταν απελπισμένος μετά δώδεκα μέρες παραμονής στο Σύνταγμα αποφάσισε να διασχίσει τα ελληνοαλβανικά σύνορα για να συνεχίσει το ταξίδι στην Ευρώπη. Έχασε τη ζωή του στα σύνορα σε επίθεση που δέχτηκε υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες.
 
Είναι σκάνδαλο να αντιμετωπίζονται με νομικά τερτίπια και εμπόδια οι πρόσφυγες πολέμου της Συρίας στην διαδρομή φυγής από το θάνατο.
 
Ένοχη είναι η συγκυβέρνηση μαζί με όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που χτίζουν την Ευρώπη-φρούριο πάνω σε νεκρούς στα σύνορα και πνιγμένους στα νερά της μεσογείου.
 
Επιτέλους, δώστε την αναγνώριση στους πρόσφυγες πολέμου από την Συρία για να επιλέξουν να μείνουν στην Ελλάδα η να συνεχίσουν στην Ευρώπη. Δώστε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στέγαση και σίτιση πριν θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς.
 
Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια του Σαββάτου 6 Δεκέμβρη, Προπύλαια 2μμ και Κυριακής 7 Δεκέμβρη, 4.30πμ Πλατεία Κολοκοτρώνη για να βαδίσουμε στο Σύνταγμα, στην εργατική διαδήλωση κατά της ψήφισης του νέου προϋπολογισμού.»
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.