search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:53
MENU CLOSE

Νεκρός βρέθηκε ο συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας (Photos-Video)

06.12.2014 08:11
Την Τρίτη η κηδεία του Μ. Κουμανταρέα - Media

Νεκρός στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη βρέθηκε ο γνωστός συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας.

Νεκρός στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη βρέθηκε ο γνωστός συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο συγγραφέας βρέθηκε νεκρός από συγγενείς του, τα ξημερώματα του Σαββάτου, μέσα στο διαμέρισμά του, με τις πρώτες ενδείξεις να «δείχνουν» δολοφονία.
 
Ο γνωστός πεζογράφος έφερε τραύματα στο πρόσωπό του.

Ο Μένης Κουμανταρέας δεν βρέθηκε ούτε δεμένος, ούτε φιμωμένος. Οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή από τη νεκροψία που διενήργησε, κάνουν λόγο για μώλωπες και εκχυμώσεις στο πρόσωπο, από χτυπήματα χωρίς αντικείμενο (δηλαδή με τα χέρια).

Ωστόσο, τα ακριβή αίτια θανάτου του γνωστού συγγραφέα θα διαπιστωθούν από τη νεκροτομή που θα διενεργηθεί την Δευτέρα.

Αυτή την ώρα βρίσκεται στο σημείο κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής και ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ,. οι οποίοι αναζητούν τυχόν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό του δράστη ή των δραστών

 
Ο Έλληνας πεζογράφος, δοκιμιογράφος και μεταφραστής. Μένης Κουμανταρέας μεγάλωσε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Πρότυπο Λύκειο Αθηνών Κάρολος Μπερζάν και φοίτησε στη Νομική και Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
Εργάστηκε κατά καιρούς σε ναυτιλιακές και ασφαλιστικές εταιρείες. Από το 1982 μέχρι και το θάνατό του ασχολείτο αποκλειστικά με τη συγγραφική του δραστηριότητα.
 
Ήταν βιωματικός συγγραφέας και η γραφή του ήταν συνηθισμένη να κινείται μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας.

Φωτογραφίες έξω από το διαμέρισμα του Μένη Κουμανταρέα:

Συλλυπητήρια από τον Υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα

Τη θλίψη του για την απώλεια του Μένη Κουμανταρέα εξέφρασε ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας.

«Ο τραγικός θάνατος του Μένη Κουμανταρέα στέρησε την ελληνική λογοτεχνία από έναν από τους κορυφαίους πεζογράφους της και τη χώρα από έναν ενεργό πολίτη. Για περισσότερο από μισόν αιώνα, από «Τα μηχανάκια» του 1962 έως το «Ο θησαυρός του χρόνου», που εκδόθηκε μόλις πρόσφατα, ο Κουμανταρέας παρακολούθησε με απαράμιλλη ευαισθησία και ενάργεια, καθώς και με γοητευτικά προσωπική γραφή τον εσωτερικό παλμό και τις προσδοκίες τού σύγχρονου ανθρώπου, της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του», τόνισε ο υπουργός.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15