search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:33
MENU CLOSE

Επεισόδια στην πορεία μνήμης για τον Αλ. Γρηγορόπουλο (Photos-Video)

06.12.2014 09:04
Επεισόδια στην πορεία μνήμης για τον Αλ. Γρηγορόπουλο (Photos-Video) - Media

Επεισόδια ξέσπασαν μετά τη λήξη της απογευματινής διαδήλωσης στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό. Η ένταση και το ανθρωποκυνηγητό στην περιοχή των Εξαρχείων συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Επεισόδια ξέσπασαν μετά τη λήξη της απογευματινής διαδήλωσης στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό. Η ένταση και το ανθρωποκυνηγητό στην περιοχή των Εξαρχείων συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου.
 
Χημικά, ξύλο, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, οδοφράγματα, βόμβες μολότωφ και οδομαχίες ήταν το σκηνικό στα στενά των Εξαρχείων και γύρω από το Πολυτεχνείο.
 
Η αστυνομία προχώρησε σε εκατοντάδες προσαγωγές, ωστόσο οι πολύ σοβαρές καταγγελίες για προβοκάτσια από αστυνομικούς στης κρατικής ασφάλειας, που συνοδεύτηκαν από σχετικά βίντεο, προκάλεσαν για ακόμη μία φορά αμείλικτα ερωτήματα για τον ρόλο της ελληνικής αστυνομίας.

Διαβάστε το χρονικό

23:50 Ματ βάζουν σε τσάντα διαδηλωτή ένα μπουκάλι


23:00 Αστυνομικοί πήγαν στην κατειλημμένη ΓΣΕΕ και προσήγαγαν άτομα. 

22:20 Παραμένουν κλειστοί οι σταθμοί του μετρό Ομόνοια, Βικτώρια, Πανεπιστήμιο, Αμπελόκηποι και Κατεχάκη.

22:10 Φωτογραφία – Χίλιες λέξεις

22:00 Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει 211 προσαγωγές.

21:40 Φωτογραφίες από το κέντρο της Αθήνας

21:30 Συνεχίζονται οι συγκρούσεις διαδηλωτών με ΜΑΤ στα Εξάρχεια, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών και βομβών κρότου – λάμψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες και καταγγελίες πολιτών, μαζί με τα ΜΑΤ δρουν ομάδες κουκουλοφόρων, προσποιούμενοι τους διαδηλωτές. Πληροφορίες κάνουν ακόμα λόγο για προσαγωγές δημοσιογράφων. 

Στα Εξάρχεια και τους γύρω δρόμους επιχειρούν και οι αύρες της αστυνομίας. 

21:05 Μολότοφ κατά των ΜΑΤ

21:00 Αύρα και στην Ομόνοια


20:45 Μολότοφ στην αύρα στα Εξάρχεια

20:40 Δακρυγόνα στο μετρό της Ομόνοιας

20:35 Η αύρα στα Εξάρχεια

20:20 Κουκουλοφόροι δίπλα – δίπλα με τα ΜΑΤ

20:15 Αυτοκίνητο στις φλόγες στην Εμμανουήλ Μπενάκη

20:10 Αύρες στην Ακαδημίας

20:00 Αύρες κατεβαίνουν την Πανεπιστημίου 

19:50 Ένταση στην Πανεπιστημίου


Περισσότερα από 6.000 άτομα συμμετείχαν στην απογευματινή συγκέντρωση.

Νωρίτερα, με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η διαδήλωση μαθητών, φοιτητών, οργανώσεων και κομμάτων της Αριστεράς, που ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι από τα Προπύλαια και ολοκληρώθηκε στην Ομόνοια κατά τις 16:00.

Μικροένταση σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Σίνα και Πανεπιστημίου μεταξύ μικρής ομάδας ατόμων και των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης. 

Στο ύψος της Εμμανουήλ Μπενάκη, μικρή ομάδα διαδηλωτών αποκόπηκε από τον κύριο όγκο της διαδήλωσης και κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια, ενώ σημειώθηκε ένταση με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο. 


 


 

«Αστακός» η Αθήνα
 
Πρωτοφανή είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ, με το αρχηγείο να έχει αποστείλει οδηγίες σε όλες τις υπηρεσίες της Αττικής για μηδενικό εφησυχασμό. Συγκεκριμένα, έχει δοθεί εντολή για διπλές σκοπιές και αύξηση των περιπολιών της Άμεσης Δράσης και της ομάδας ΔΙΑΣ για να αντιμετωπιστεί άμεσα οποιοδήποτε σκηνικό έντασης.
 
Περίπου 8.000 αστυνομικοί απ' όλες τις υπηρεσίες βρίσκονται ήδη επί ποδός, ενώ σε επιφυλακή έχει τεθεί το σύνολο των αστυνομικών και πυροσβεστικών δυνάμεων της Αττικής – περίπου 20.000 άτομα. Το σχέδιο ασφαλείας προβλέπει και την αξιοποίηση των εναέριων αστυνομικών μέσων. Τα ελικόπτερα της αστυνομίας θα κάνουν συνεχείς περιπολίες πάνω από το κέντρο της πόλης, για να δίνουν ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ. Σημαντικό ρόλο για την πρόληψη γεγονότων θα παίξει και η Διεύθυνση Ανάλυσης Πληροφοριών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:31