search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 07:41
MENU CLOSE

Ο Μαραβέγιας, η θεωρία των δύο άκρων και τα… παγκάκια!

07.12.2014 17:21
Ο Μαραβέγιας, η θεωρία των δύο άκρων και τα... παγκάκια! - Media

Tη βία «από όπου κι αν προέρχεται» καταδίκασε ο γνωστός τραγουδοποιός Κωστής Μαραβέγιας, με μια ανάρτηση του στο facebook, η οποία σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

Πολλά σχόλια προκάλεσε μια ανάρτηση του Κωστή Μαραβέγια στο facebook στην οποία ο μουσικοσυνθέτης εξισώνει τη χρυσαυγίτικη με την κρατική αλλά και την αντιεξουσιαστική βία ενώ ζητά να καθαριστούν τα παγκάκια από τα χημικά για να μπορέσει να φιλήσει το κορίτσι του…

Συγκεκριμένα, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης έγραψε στο προφίλ του στο facebook:

"Αγαπημένε μου συνάνθρωπε,
πόση βία ν' αντέξεις πια σ' αυτό τον τόπο; Βία "κρατική", βία "αντιεξουσιαστική", βία "χρυσαυγίτικη", όλες βίες φασίζουσες και εν τέλει βαθιά εξουσιαστικές.

Καταπονημένη και καταπατημένη από δαύτους της καρδιάς μας η μη βία.

Κι αφού μου ζητάς να πάρω θέση επίμονα κι αφού σου πω το προφανές

Πρόσβαση στη Γνώση και στη Μόρφωση για Όλους, θα σου τραγουδήσω το υπόλοιπο.

(Σε Μι Ματζόρε )

Καμία αλληλεγγύη στον κανιβαλισμό της απόγνωσης και σε όποιον εκφραστή και εμπνευστή της με οποιαδήποτε ψυχογενή "ιδεολογικά" προσχήματα.

Καμία συμμετοχή στον πιθηκισμό της ιδιοτελούς συμπαράστασης σε άδικα "δίκαιους αγώνες" που φέρουν όπλα φωτιές και δακρυγόνα.

Τέλος,
η ομορφιά θα μας σώσει αγαπημένοι. Κι αν η φωτιά σου φαίνεται όμορφη, βούτα στα μέσα σου να πιεις λίγο νερό αγάπης. Κάπου θα 'χεις κι εσύ συνάνθρωπε. Θα ξεδιψάσεις.

ΥΓ. Θερμή παράκληση να καθαριστούν τα παγκάκια της Αθήνας από τα χημικά και τις μολότοφ. Θέλω να βγω με το κορίτσι μου σήμερα που 'ναι Κυριακή, να τη φιλήσω σε παγκάκι.
Με αγάπη
Κ. Μαραβέγιας"

Την ανάρτηση του σχολίασαν πολλοί "φίλοι" του στο facebook, που στην πλειοψηφία τους τον κατηγόρησαν ότι με αυτή τη στάση ουδετερότητας ουσιαστικά "εξαργυρώνει" την εκπομπή που ανέλαβε με απευθείας ανάθεση, στη ΝΕΡΙΤ.

Πριν λίγα χρόνια ωστόσο, ο μουσικοσυνθέτης φαίνεται πως είχε άλλη άποψη αφού στο τραγούδι του "Στο Σύνταγμα" ακούγονται οι στίχοι:

"Δεκέμβριος 2008
Τραγούδι σε παγκάκι στο Σύνταγμα

Θα σας το πω τραγουδιστά
για να ακουστεί πιο μαλακά
Θα τα σπάσω όλα
και θα βάλω και φωτιά"

Φαίνεται πάντως πως για τον γνωστό μουσικοσυνθέτη, τα παγκάκια αποτελούν αν μη τι άλλο, σημείο αναφοράς…

Ακούστε το τραγούδι:

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32