search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:26
MENU CLOSE

Με βάρκες απομακρύνονται μετανάστες που εγκλωβίστηκαν σε ανάχωμα του Έβρου

08.12.2014 15:57
Σε επιφυλακή οι αρχές στον Έβρο! - Media

Μεγάλη επιχείρηση των ανδρών της ΕΜΑΚ βρίσκεται σε εξελιξη στα Λάβαρα του Έβρου, για την απομάκρυνση των 25 μεταναστών που είχαν εντοπιστεί πάνω σε ανάχωμα στον ποταμό Έβρο. 

Μεγάλη επιχείρηση των ανδρών της ΕΜΑΚ βρίσκεται σε εξέλιξη στα Λάβαρα του Έβρου, για την απομάκρυνση των 25 μεταναστών που είχαν εντοπιστεί πάνω σε ανάχωμα στον ποταμό Έβρο. 

Οι καιρικές συνθήκες στα Λάβαρα του Έβρου είναι αντίξοες με έντονη βροχόπτωση και τσουχτερό κρύο. Σύμφωνα με τι πρώτες ενδείξεις και οι 25 αλλοδαποί είναι όλοι άντρες και μεταφέρθηκαν ανάχωμα από έναν διακινητή, που κυριολεκτικά τους εγκατέλειψε στο σημείο, στο ελληνικό τμήμα του ποταμού Έβρου, όπου όμως η πρόσβαση γίνεται μόνο με πλωτά μέσα καθώς έχει ανέβει επικίνδυνα η στάθμη των νερών του ποταμού.

Στα Λάβαρα έχουν καταφτάσει και ασθενοφόρα, για την άμεση μεταφορά τους στο πλησιέστερο νοσοκομείο, ώστε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς είναι ακόμα άγνωστο σε τι κατάσταση βρίσκεται η υγεία τους. 

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης, έθεσε σε πλήρη ετοιμότητα το μηχανισμό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου κινητοποιήθηκε για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των άτυχων αλλοδαπών, στους οποίους – όπως αναφέρουν άνδρες των συνεργείων διάσωσης – είναι εμφανή τα σημάδια της κούρασης και της ταλαιπωρίας που έχουν υποστεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:21