search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:55
MENU CLOSE

Τι να τρώτε ανάλογα με την ομάδα αίματός σας

09.12.2014 13:52
Τι να τρώτε ανάλογα με την ομάδα αίματός σας - Media

Οι απόψεις των ειδικών διίστανται: Παίζει ρόλο η ομάδα αίματος στη σωστή διατροφή;
 

Οι απόψεις των ειδικών διίστανται: Παίζει ρόλο η ομάδα αίματος στη σωστή διατροφή;
 
Γι αυτούς που πιστεύουν ότι παίζει, ακολουθεί ένας απλός κατάλογος με το είδος των τροφών που θα πρέπει να τρώει κάποιος, ανάλογα με το τι ομάδα αίματος έχει:
 
1. Ομάδα A:
 
Πριν από 20 χιλιάδες χρόνια, όταν αναπτυσσόταν η γεωργία, αυτός ο τύπος αίματος άλλαξε δραματικά. Όσοι έχουν ομάδα Α –που χαρακτηρίζονται ως «οι γεωργοί»- θα πρέπει να προσανατολιστούν προς τη χορτοφαγία
 
2. Ομάδα 0:
 
Είναι μία από τις παλιότερες ομάδες, υπάρχει εδώ και περισσότερα από 30.000 χρόνια και απαιτεί διατροφή βασισμένη στις πρωτεΐνες, σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Όσοι ανήκουν στην ομάδα 0 χαρακτηρίζονται ως «οι κυνηγοί».
 
3. Ομάδα B:
 
Όσοι ανήκουν στην ομάδα Β χαρακτηρίζονται ως «οι νομάδες», διότι μπορούν να «υιοθετούν» όλα τα είδη τροφών και έχουν το πιο πολύπλευρο πεπτικό σύστημα.
 
4. Ομάδα AB:
 
Πρόκειται για τη «νεότερη» ομάδα αίματος και η διατροφή όσων ανήκουν σ΄αυτήν μπορεί να ποικίλει μεταξύ των ομάδων Α και Β. Καθώς είναι «μόλις» χιλίων ετών, όσοι ανήκουν σε αυτήν ονομάζονται «τα αινίγματα».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:55