search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:31
MENU CLOSE

Playmobile…

29.08.2010 21:51
Playmobile… - Media

Από την κλειδαρότρυπα διακρινόταν μονάχα ένα κομμάτι του γερμένου σώματος του προέδρου. Το άσπρο του πουκάμισο ήταν τόπους- τόπους νοτισμένο κι ένας γεωφυσικός χάρτης από ιδρώτα, μια Ευρασία από υγρασία, διακρινόταν καθαρότατα στην πλάτη του. Ήταν ώρες πολλές κλεισμένος στο γραφείο του και δεν έβαζε αιρ- κοντίσιον.

Από την κλειδαρότρυπα διακρινόταν μονάχα ένα κομμάτι του γερμένου σώματος του προέδρου. Το άσπρο του πουκάμισο ήταν τόπους- τόπους νοτισμένο κι ένας γεωφυσικός χάρτης από ιδρώτα, μια Ευρασία από υγρασία, διακρινόταν καθαρότατα στην πλάτη του. Ήταν ώρες πολλές κλεισμένος στο γραφείο του και δεν έβαζε αιρ- κοντίσιον. Αξιοποιούσε τον φυσικό καύσωνα ως σάουνα. Οικολογική συνταγή της Τίνας Μπιρμπίλη, που το 2007 είχε αποβάλει από το σώμα της και την τελευταία κυψέλη λίπους, μένοντας επί έξι ώρες, με 44 βαθμούς, κλεισμένη στο περίπτερο μιας μακρινής εξαδέλφης της στην Πανεπιστημίου. Εκεί, ημιαναίσθητη, συνέλαβε και το πλάνο της πεζοδρόμησης.

Η πόρτα ήταν κλειδωμένη κι απέξω οι συνεργάτες του πηγαινοέρχονταν συντονισμένα, σα μυρμήγκια που είχαν εντοπίσει ένα τεράστιο κομμάτι παξιμάδι σε δυσπρόσιτο σημείο. Συναντιόνταν στο σκοτεινό διάδρομο, συνεννοούνταν ψιθυριστά και βιαστικά κι άλλος πήγαινε προς τα πέρα του κτιρίου, άλλος προς τα δώθε, κι άλλος γονάτιζε και ξεσκόνιζε με τα ματοτσίνορα την κλειδαρότρυπα. Ύστερα σηκωνόταν για να δώσει αναφορά στους υπόλοιπους με τον ίδιο συνωμοτικό τρόπο. Ψψψ… Μμμμ… Λίγο μετά, άλλαζαν ρόλους. Τόσες πολλές φορές είχαν επαναλάβει αυτό το μοτίβο οι άνθρωποι του προέδρου εκείνο το απόγευμα, ώστε τα γόνατα όλων έπαψαν να κάνουν «κρακ» την ώρα του καθίσματος. Η άσκηση «κλειδαρότρυπα» διαλύει τα άλατα. Αυτό είναι ένα όφελος που δε θα το καρπωθούν ποτέ όσοι παρακολουθούν κόσμο με τεχνικά μέσα.

Κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει τι έκανε καθιστός και οσφυοκεκλιμένος τόσες ώρες ο πρόεδρος. Έβλεπαν βέβαια, κάθε τόσο την πλάτη του να μετατοπίζεται ανεπαίσθητα κι υπέθεταν ότι άλλαζε το χέρι με το οποίο υποβάσταζε το πηγούνι του. Ή ότι πάταγε κάποιο σκνιπάκι με το δάχτυλο. (πάντα έβρισκε η καθαρίστρια του Μαξίμου σκνιπάκια χαλκομανίες στα χαρτιά και τους έκανε απόξεση με το νύχι, με τον τρόπο που οι Πακιστανοί των φαναριών αφαιρούν τις κουτσουλιές από τα τζάμια). Δυο τρεις άλλοι, επίσης, είκασαν ότι είχε στήσει μπροστά του το γυάλινο σκάκι και προβληματιζόταν μόνος του σε κάποιο δύστοκο τουρνουά… με τον διάβολο…

Όταν όμως οι ώρες της απόσυρσής του έγιναν πολλές, οι εκτιμήσεις έπαψαν να είναι τόσο ανέφελες. Κι αυτό γιατί ετούτος ο πρόεδρος δεν ήταν σαν τον προηγούμενο πρόεδρο, που γενικώς ανεζητείτο μέσω του Ερυθρού Σταυρού. Αυτός ο πρόεδρος είχε νέφτι, τόσο στην πολιτική του όσο και στον ποπό του. Μπορεί να μην έφτανε πουθενά, αλλά πάντα για κάπου ξεκινούσε και μάλιστα με κεκτημένη ταχύτητα. Έφευγε προς τα μπρος. Επέστρεφε προς τα πίσω. Λοξοδρομούσε προς τα πλάγια κλπ κλπ

«Άκουσε δύο δελτία ειδήσεων σήμερα. Ο νους μου πάει στο κακό…» ψέλλισε μια οικιακή βοηθός που είχε μεγάλη αδυναμία στον πρόεδρο, επειδή περπατούσε πολύ ανάλαφρα και δεν της έκανε πατημασιές στα μάρμαρα.

«Έλλειμμα έλλειμμα, αλλά είναι κι αυτός άνθρωπος. Μπορεί να μην αντέχει πια να εξοντώνει κοινωνικά τους αμάχους. Δεν είναι από τη φύση του Νετανιάχου ο άνθρωπος… Να ήμουνα εγώ ή εσύ, μάλιστα! » σχολίασε ο Θόδωρος Πάγκαλος στο γουώκι τόκι κι από την άλλη άκρη ο Χάρης Παμπούκης συμφώνησε μεμιάς…

«Δεν πιστεύω να κάνει καμιά τρέλα… εγώ πάντως αντικαταστάτης του δε γίνομαι…»

«Μπα… έκανε την τρέλα της δεκαετίας όταν κάθισε και βγήκε πρωθυπουργός. Έχει καθαρίσει ως το 2019…Τότε, θα είναι επίφοβος ξανά… Θα έχει αρχίσει να τον κρίνει και η ιστορία…»

«Ναι, αλλά όταν άκουσε για τις τιμές στην αγορά και για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ κέρωσε. Σαν τον πατέρα του το 1995 έγινε…»

«Εγώ λέω να σπάσουμε την πόρτα. Είναι μέσα εδώ και οχτώ ώρες. Οχτάωρο. Κακό σημάδι. Μπορεί να έχει σχέση με τα εργασιακά η μελαγχολία και ο εγκλεισμός…»

«Θόδωρε, είσαι ο καταλληλότερος…»

Ο Θόδωρος Πάγκαλος έβγαλε το σακάκι, ανασκούμπωσε τα μανίκια και ζυγιάστηκε στο αριστερό του πόδι. Πήρε φόρα (κάτι που του ήταν πολύ οικείο) και όρμησε προς την εφτασφράγιστη πόρτα. Εκείνη τη στιγμή όμως, το πλήρωμα του χρόνου είχε έρθει κι ο πρωθυπουργός είπε να βγει λίγο να ξεζαλιστεί. Ο Θόδωρος Πάγκαλος είδε την εξέλιξη αλλά δεν πρόκαμε να συγκρατήσει τον εαυτό του, να φρενάρει και να σταματήσει (κι αυτό του ήταν οικείο). Βρέθηκε λοιπόν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου ανάμεσα στα σανίδια του τραπεζιού των συνεδριάσεων… μπουκωμένος με ένα ανθρωπάκι playmobile, το οποίο και κατάπιε εν συνεχεία…

«Τι έκανες Γιώργο τ……όσες ώρες εδώ μέσα;» ρώτησε ο αντιπρόεδρος ρευόμενος βαριά.

«Έφτιαχνα τη νέα κυβέρνηση με Playmobile… (μόλις έφαγες τον εαυτό σου). Αλλά είχα σκαλώσει άγρια στο αν θα δημιουργήσω υπερυπουργείο με υπουργούς ή υπερυπουργούς με υπουργεία κι αν θα έχω συντονιστικό όργανο ή συντονιστή με γερό όργανο… Αλλά δε μου βρισκότανε… Πολύ μπέρδεμα»…

«Είπαμε κι εμείς…» αναφώνησαν όλοι εν χορώ από τον διάδρομο.

Ο πρόεδρος χαμογέλασε και κατευθύνθηκε στην κουζίνα, για να τσιμπήσει λίγα σπαράγγια…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:27