search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:44
MENU CLOSE

Ορκίζεται πρόεδρος της Κομισιόν ο Γιούνκερ

10.12.2014 15:31
Γιούνκερ προς Τσίπρα: «Μη νομίζεις πως η Ε.Ε θα δεχθεί απλά τα σχέδια σου» - Media

«Ο όρκος που δίνουμε σήμερα είναι σοβαρός» δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ενόψει της ορκωμοσίας του ως μέλος του Σώματος των Επιτροπών, που θα γίνει σήμερα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, στο Λουξεμβούργο.

«Ο όρκος που δίνουμε σήμερα είναι σοβαρός» δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ενόψει της ορκωμοσίας του ως μέλος του Σώματος των Επιτροπών, που θα γίνει σήμερα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, στο Λουξεμβούργο.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρόσθεσε: «Είναι όρκος ανεξαρτησίας και σεβασμού του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων μας. Συνιστά ισχυρή πολιτική δέσμευση από την πλευρά όλων των επιτρόπων ότι θα διασφαλίζουν την τήρηση του Χάρτη και την εφαρμογή του σε όλες τις πολιτικές της ΕΕ για τις οποίες είναι αρμόδια η Επιτροπή. Δεν πρόκειται απλώς για μια διατύπωση. Δεν είμαστε τίποτα χωρίς τις αξίες μας».

Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο του όρκου:

«Αναλαμβάνω επισήμως την υποχρέωση:
– να τηρώ τις Συνθήκες και τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την εκπλήρωση των καθηκόντων μου·
-να ασκώ τα καθήκοντά μου με πλήρη ανεξαρτησία, προς το γενικό συμφέρον της Ένωσης·
– κατά την άσκηση των καθηκόντων μου, να μην επιζητώ και να μη δέχομαι υποδείξεις από κυβερνήσεις, θεσμικά όργανα, λοιπά όργανα ή οργανισμούς·
– να απέχω από κάθε πράξη ασυμβίβαστη προς τα καθήκοντά μου ή την εκτέλεση του έργου μου.

Τελώ εν γνώσει της υποχρεώσεως που υπέχει κάθε κράτος – μέλος, σύμφωνα με τη Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να σέβεται τη φύση των καθηκόντων αυτών και να μην επιδιώκει να επηρεάζει τα μέλη της Επιτροπής κατά την εκτέλεση του έργου τους.

Επιπλέον, αναλαμβάνω τη δέσμευση να τηρώ, κατά τη διάρκεια της θητείας μου και μετά τη λήξη της, τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη θέση μου, ιδίως τις υποχρεώσεις εντιμότητας και διακριτικότητας ως προς την αποδοχή, μετά τη λήξη της θητείας μου, ορισμένων θέσεων ή ορισμένων πλεονεκτημάτων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:44