search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:50
MENU CLOSE

Εκλογικός συναγερμός στον ΣΥΡΙΖΑ

10.12.2014 19:54
Ευρύ προσκλητήριο Τσίπρα σε κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις - Τι εισηγήθηκε για τις συμμαχίες στην Κ.Ε.  - Media

Σε κατάσταση κοινοβουλευτικού και εκλογικού συναγερμού τίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής του Γραμματείας.

Έντονη και πολυεπίπεδη συζήτηση για το πολιτικό σκηνικό που διαμόρφωσε η επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε στην σημερινή, πολύωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να θέτει το κόμμα σε πολιτική και οργανωτική ετοιμότητα καθώς εκτιμά ότι η βουλή δεν θα εκλέξει Πρόεδρο και η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.
 
Κατά συνέπεια, ο ΣΥΡΙΖΑ, τίθεται σε κατάσταση κοινοβουλευτικού και εκλογικού συναγερμού και ετοιμάζεται και για να προσελκύσει ανεξάρτητους βουλευτές ώστε να καταψηφίσουν τον κ. Σταύρο Δήμα και για την προεκλογική εκστρατεία, σε περίπτωση που ο κ. Δήμας δεν εκλεγεί, όπως θεωρεί βέβαιο η αξιωματική αντιπολίτευση.
 
Ο κ. Τσίπρας στην εισήγησή του υπογράμμισε ότι η χώρα εισέρχεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο που θα κορυφωθεί στις 29 Δεκεμβρίου με την τελευταία ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι είναι βέβαιο ότι θα ασκηθούν πιέσεις προς βουλευτές στο μεσοδιάστημα μεταξύ των ψηφοφοριών.
 
Κομματικά στελέχη σημείωναν ότι είναι πιθανό να δούμε εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα στις δύο πρώτες ψηφοφορίες και άλλο αποτέλεσμα την τρίτη ψηφοφορία. Σε κάθε περίπτωση, η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι οι 180 ψήφοι, δεν θα συγκεντρωθούν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:48