search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:18
MENU CLOSE

Το ΠΑΣΟΚ «χτυπάει» τον Μωραΐτη, για να το… ακούσει ο Παπανδρέου

12.12.2014 12:12
Το ΠΑΣΟΚ «χτυπάει» τον  Μωραΐτη, για να το… ακούσει ο Παπανδρέου - Media

Την ώρα που επίσημα το ΠΑΣΟΚ  αποφεύγει να σχολιάσει δημόσια τα ρεπορτάζ για την δημιουργία νέου κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου, αποφάσισε να απαντήσει με οξύτητα στην πρωινή τοποθέτηση του Θάνου Μωραΐτη προφανώς προς παραδειγματισμό, προκειμένου να μην «απλωθεί» πολύ ο….τραχανάς της δημόσιας κριτικής από διαφωνούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ως προς την πολιτική στρατηγική του Βενιζέλου και της κυβέρνησης. 

Την ώρα που επίσημα το ΠΑΣΟΚ  αποφεύγει να σχολιάσει δημόσια τα ρεπορτάζ για την δημιουργία νέου κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου, αποφάσισε να απαντήσει με οξύτητα στην πρωινή τοποθέτηση του Θάνου Μωραΐτη προφανώς προς παραδειγματισμό, προκειμένου να μην «απλωθεί» πολύ ο….τραχανάς της δημόσιας κριτικής από διαφωνούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ως προς την πολιτική στρατηγική του Βενιζέλου και της κυβέρνησης. Το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωση της επισημαίνουν ότι υπάρχουν δύο – τρία στελέχη του κόμματος που έχουν κάνει την επιλογή τους ( υπονοεί ότι έχουν επιλέξει να πάνε στο νέο κόμμα) επιδιώκουν να υπονομεύσουν τις προσπάθειες της χώρας και της παράταξης: « Ασεβούν σε βάρος των συντρόφων και συναδέλφων τους στο ΠΑΣΟΚ και κυρίως σε βάρος του ελληνικού λαού, τις αγωνίες και τις προτεραιότητες του οποίου αγνοούν στο όνομα των δικών τους μικρών προσωπικών στρατηγικών. Ίσως έχουν την ψευδαίσθηση ότι προκαλούν κάποιο πολιτικό αποτέλεσμα, ενώ απλώς τροφοδοτούν παραπολιτικά σχόλια.»

Επίσης η ανακοίνωση περιλαμβάνει και μια έμμεση κριτική προς τον Γιώργο Παπανδρέου: « Το 2015 δεν είναι 2009-2010. Από την άλλη μεριά το 2009-2010 είναι πολύ κοντά και όλοι θυμούνται πρόσωπα και καταστάσεις.»

Και η ανακοίνωση καταλήγει:’ Εμείς μένουμε επικεντρωμένοι στη διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και τη σχετική εθνική ευθύνη όλων των μελών της Βουλής των Ελλήνων, στη δύσκολη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, στον σχεδιασμό της επόμενης φάσης της χώρας και στην ανάδειξη της θέσης του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης ως εγγυητή της εθνικής σταθερότητας.

Νωρίτερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, μιλώντας στο πρωϊνό του ΑΝΤ1,   παρότι δήλωσε ότι θα στηρίξει τον Σταύρο Δήμα, επέκρινε σκληρά την κυβέρνηση σημειώνοντας: «Η κυβέρνηση δεν πέτυχε κανέναν από τους στόχους τους οποίους έβαλε. Ομολογεί η ίδια ότι απέτυχε. Σε εκλογές οδηγούμαστε γιατί απέτυχε η διαπραγμάτευση στο Παρίσι και το μεγάλο ρίσκο του ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο». Τόνισε ακόμα ότι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος παίζουν τη χώρα στα ζάρια, σημειώνοντας : «Αυτοί που αποφάσισαν την αριστερή παρένθεση, παίζουν τη χώρα στα ζάρια. Είναι μία ριψοκίνδυνη απόφαση.»  

Ο κ. Μωραΐτης ζήτησε συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ δεν ρωτήθηκε για τη συγκεκριμένη επιλογή».    Τέλος στην ερώτηση αν θα συμμετείχε σε κόμμα υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, είπε: «Εγώ δεν είδα τον Γιώργο Παπανδρέου να λέει ότι θα κάνει κόμμα. Είπε ότι θα αναλάβει την ευθύνη του, αν δε βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Με ενδιαφέρει η παράταξη, όπως και τον Γιώργο Παπανδρέου, οι ώρες είναι κρίσιμες και οι πολιτικοί πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους».
 
Πιέσεις για εθνική συνεννόηση .. 
 
Ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος φέρεται ως συνομιλητής και βασικός υποστηρικτής του Γιώργου Παπανδρέου μίλησε στο Σκάϊ και  ήταν κι αυτός επικριτικός για την πολιτική στρατηγική των Σαμαρά – Βενιζέλου απέναντι στην τρόικα,  σημειώνοντας ότι έπρεπε η τελική φάση της αξιολόγησης να έχει ξεκινήσει τον περασμένο Ιούνιο. Ωστόσο ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός απέναντι στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και χωρίς να πάρει θέση αν όντως ο Γιώργος ετοιμάζεται να κάνει κόμμα και αν ο ίδιος προτίθεται να τον ακολουθήσει.
 
Ο Σαχινίδης όμως επέμεινε στην πρόταση Παπανδρέου για την δημιουργία κυβέρνησης εθνικού σκοπού με στελέχη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και ζήτησε να συναντηθούν Τσίπρας – Σαμαράς και να βάλουν όλοι το θεσμικό τους καθήκον για τη χώρα πάνω από τον κομματικό τους ρόλο, όπως έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου το 2011. 
 
 Ο Γιώργος Πεταλωτής, επίσης στενός συνεργάτης του ΓΑΠ μίλησε στα "Παραπολιτικά 90,1" και χαρακτήρισε πρόταση εθνικής ευθύνης την πρόταση Παπανδρέου : «Πρέπει να συγκροτηθεί μετά την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας και θα έχει συγκεκριμένα στοιχεία με ξεκάθαρο πρόγραμμα για να προετοιμάσει τη χώρα να βγει από την κρίση».

Για ημερομηνία εκλογών και εθνική συνεννόηση έκαναν όμως λόγο και δύο υπουργοί του ΠΑΣΟΚ με "αντιτιθέμενες" και …συγκρουσιακές προοπτικές. Ο Ανδρέας Λοβέρδος σήμερα από τον Real Fm και ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης μιλώντας χτες στους Κοινοβουλευτικούς Συντάκες συμπίπτουν στην άποψη τους ότι πρέπει να οριστεί ημερομηνία εθνικών εκλογών μέσα από πολιτική συνεννόηση, αφού ψηφιστεί ο Πρόεδρος και ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές,
Προφανώς η κρίση στο ΠΑΣΟΚ  μέρα με τη μέρα θα οξύνεται, αλλά οι πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη λένε ότι η ηγεσία του κόμματος δεν προτίθεται στην επόμενη φάση να προχωρήσει σε διοικητικά μέτρα, όπως διαγραφή, αποπομπή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα κ.λ.π. αν οι διαφωνούντες στηρίζουν την κυβέρνηση και δεν ξεπεράσουν τα όρια στις πολιτικές τους τοποθετήσεις. Προφανώς ο Βενιζέλος περιμένει με υπομονή να του αδειάσουν τη γωνιά…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:17