search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:10
MENU CLOSE

Αγόρασε κι εσύ, ένα ελληνικό νησί !

12.12.2014 14:25
Αγόρασε κι εσύ, ένα ελληνικό νησί ! - Media

Η αγορά νησιού στην Ελλάδα, αποτελεί –σύμφωνα με την Wall Street Journal που παρουσιάζει το θέμα- το απόλυτο «must» για τους δισεκατομμυριούχους αυτού του κόσμου.

Η αγορά νησιού στην Ελλάδα, αποτελεί –σύμφωνα με την Wall Street Journal που παρουσιάζει το θέμα- το απόλυτο «must» για τους δισεκατομμυριούχους αυτού του κόσμου.  Παραδοσιακά, αυτά τα νησιά σπάνια βγαίνουν στο.. σφυρί, συνήθως παραμένουν στις ίδιες οικογένειες και περνούν από γενιά σε γενιά.

Όμως η ζήτηση για ένα ηλιόλουστο νησί με καταγάλανα νερά, ανεβαίνει, καθώς οι τιμές πέφτουν ενώ πλέον η φορολογία, δεν είναι δυσβάσταχτη. Σύμφωνα μάλιστα με την Wall Street Journal, οι τιμές πώλησης των εν λόγω νησιών έχουν πέσει 30% από την αρχή της κρίσης.

Περίπου 20 ιδιωτικά νησιά, βρίσκονται αυτή τη στιγμή προς πώληση.
Ηχηρά ονόματα, έχουν ήδη αποκτήσει το ιδιωτικό τους νησί. Η Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα, η 25χρονη κόρη του Ρώσου δισεκατομμυριούχου, Ντίμιτρι Ριμπολόβλεφ αγόρασε τον πασίγνωστο, από τότε που ανήκε στον Αριστοτέλη Ωνάση, Σκορπιό.

Γείτονας της κ. Ριμπολόβλεβα, λίγα νησιά πιο μακριά, φαίνεται πως είναι ο πρώην εμίρης του Κατάρ, Σέικ Χαμαντ μπιν Χαλίφα Αλ Θανί, ο οποίος αγόρασε πρόσφατα τη βραχονησίδα Οξυά. Πέρσι, η εταιρεία «Pima» με έδρα την Αθήνα, αγόρασε την συγκεκριμένη βραχονησίδα του Ιουνίου, για ένα ποσό ανάμεσα στα 5,5 και τα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Οι τιμές εξαρτώνται από τις υποδομές του ίδιου του νησιού. Η παροχή πόσιμου νερού, ηλεκτρισμού, η ύπαρξη μαρίνας για να φιλοξενήσει το γιοτ του μεγιστάνα που θα το αγοράσει, προσθέτουν αρκετά μηδενικά στα εκατομμύρια που χρειάζεται να δαπανήσει για να το κάνει δικό του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:08