search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:41
MENU CLOSE

Δίωξη κατά του υπεύθυνου για την αποκάλυψη του LuxLeaks

13.12.2014 09:14
Δίωξη κατά του υπεύθυνου για την αποκάλυψη του LuxLeaks - Media

Με τις κατηγορίες της κλοπής, της παραβίασης του επαγγελματικού απορρήτου και του ξεπλύματος χρήματος χρέωσε ο εισαγγελέας του Λουξεμβούργου τους υπεύθυνους ή τον υπεύθυνο της διαρροής χιλιάδων σελίδων των φορολογικών συμφωνιών που οδήγησαν στην αποκάλυψη του σκανδάλου LuxLeaks.

Με τις κατηγορίες της κλοπής, της παραβίασης του επαγγελματικού απορρήτου και του ξεπλύματος χρήματος χρέωσε ο εισαγγελέας του Λουξεμβούργου τους υπεύθυνους ή τον υπεύθυνο της υποτιθέμενης διαρροής χιλιάδων σελίδων των φορολογικών συμφωνιών μεταξύ του Λουξεμβούργου και πολυεθνικών εταιρειών που οδήγησαν στην αποκάλυψη του σκανδάλου LuxLeaks.

Η ταυτότητά των υπευθύνων για τις διαρροές δεν αποκαλύφθηκε πάντως .

Η υπόθεση έχει αφορά και τον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ζαν Κλοντ Γιουνγκερ, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, την περίοδο όπου υπεγράφησαν οι συμφωνίες αυτές στο Μεγάλο Δουκάτο.

Αυτό το κατηγορητήριο ακολουθεί μια καταγγελία κατά του αγνώστου Χ, που η ελεγκτική εταιρεία PWC του Λουξεμβούργου είχε καταθέσει τον Ιούνιο του 2012, μετά την ανακάλυψη της κλοπής των εγγράφων κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής του γαλλικού καναλιού ένα μήνα νωρίτερα.

Η υπόθεση αφορούσε την φοροδιαφυγή στο Μεγάλο Δουκάτο και το γαλλικό κανάλι αποκάλυψε την ύπαρξη εκατοντάδων φορολογικών συμφωνιών μεταξύ του Λουξεμβούργου και θυγατρικών πολυεθνικών, με τις οποίες οι εταιρείες επιτρεπόταν να μην πληρώνουν σχεδόν καθόλου φόρους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:40