search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:53
MENU CLOSE

Παπαθεοδώρου: Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για το ΠΙΙΕ Τήνου μας γυρνάει έναν αιώνα πίσω

13.12.2014 10:12
Παπαθεοδώρου: Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για το ΠΙΙΕ Τήνου μας γυρνάει έναν αιώνα πίσω - Media

Προσπάθεια διάκρισης και διαχωρισμού της τοπικής κοινωνίας της Τήνου καταλογίζει στην Ιερά Σύνοδο, με αφορμή τη σκοταδιστική ανακοίνωσή της, ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Προσπάθεια διάκρισης και διαχωρισμού της τοπικής κοινωνίας της Τήνου καταλογίζει στην Ιερά Σύνοδο, με αφορμή τη σκοταδιστική ανακοίνωσή της, ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Όπως αναφέρει σε ανοιχτή επιστολή του, η τροπολογία που άλλαξε το νομικό καθεστώς του ΠΙΙΕΤ είναι λανθασμένη και διχαστική, προαναγγέλλοντας προσωπική του παρέμβαση προς τον υπουργό Παιδείας, σε μια προσπάθεια να δοθεί λύση.

Ολόκληρη η επιστολή του Θ. Παπαθεοδώρου

Προς τους φίλους μου Τηνιακούς, που είναι πολλοί, και με τους οποίους διατηρώ ισχυρούς δεσμούς φιλίας, αγάπης και σεβασμού:

Παρακολουθώ με ανησυχία την εξέλιξη του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. (Πανελλήνιου Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου γι αυτούς που δεν γνωρίζουν..) και δεν παρενέβην μέχρι σήμερα για λόγους που σε ορισμένους είναι κατανοητοί. Αν το κάνω σήμερα είναι γιατί, μετά την ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ), οφείλω να αντιδράσω, γι αυτό που ήταν πάντα βαθιά πεποίθησή μου σχετικά με την ταυτότητα του Νησιού. Το να ενδιαφέρεσαι για την εξέλιξη του ΠΙΙΕΤ και τη συρρίκνωση του αυτοδιοίκητου αυτού του Ιδρύματος με τον πρόσφατο νόμο του 2014, δεν έχει σχέση με το αν είσαι ορθόδοξος ή καθολικός. Και με την προηγούμενη ιδιότητά μου του Υφυπουργού Παιδείας υποστήριξα την απόλυτη ισότητα των δύο θρησκευτικών κοινοτήτων του Νησιού και την ανάπτυξη των προοπτικών τους στον εκπαιδευτικό, πολιτισμικό και θρησκευτικό τομέα.Η ανακοίνωση της ΔΙΣ μας γυρνάει ξαφνικά ένα αιώνα πίσω και επιβεβαιώνει τις επιμέρους θρησκευτικές ταυτότητες ως στοιχεία διάκρισης και διαχωρισμού του λαού της Τήνου.

Δεν το θέλω αυτό για τη χώρα μου και για ένα Νησί που αγαπώ. Οποιαδήποτε διάκριση είναι λανθασμένη και διχαστική όπως και η τροπολογία που ψηφίστηκε για την αλλαγή του νομικού καθεστώτος του ΠΙΙΕΤ. Η τελευταία απονομιμοποιήθηκε μέσα από" καλές και συμφέρουσες" διατάξεις για τη διπλοψηφία του Προέδρου του ΠΙΙΕΤ και την αποδοκιμασία του λαού της Τήνου. Όχι του ορθόδοξου ή του καθολικού, αλλά τού συνόλου του λαού της Τήνου που δεν χρειάζεται κηδεμόνες για να καταλάβει πότε τον εμπαίζουν.

Δεν έχω κανένα προσωπικό ή πολιτικό συμφέρον από τα παραπάνω. Υποστηρίζω απλά την νομιμότητα και το δικαίωμα των Τηνιακών να υποστηρίζουν το έργο των προγόνων τους χωρίς να απολογούνται για το αν ανήκουν στη μία ή στην άλλη θρησκευτική κοινότητα. Προσωπικά ενδιαφέρομαι, θερμά το ίδιο, για την υποστήριξη του έργου της ανακαίνισης στη Σχολή Ουρσουλινών στα Λουτρά όσο και γι αυτό της Αγίας Αικατερίνης του Κάμπου. Και πάντως, πέρα από όλα και να μου το συγχωρήσετε, βρίσκω τραγικό στον 21ο αιώνα να εμπλέκονται στη Σχολή Μαρμαροτεχνίας Τήνου άσχετοι, με μία τροπολογία…. Δεν θα μας το συγχωρήσει ο Γιαννούλης ο Χαλεπάς αν το ανεχθούμε!! Για τα παραπάνω θα παρέμβω στον Υπουργό Παιδείας και πιστεύω ότι θα με ακούσει.

Στον ενδιάμεσο χρόνο,όπως και από την αρχή, για πολλούς λόγους που γνωρίζετε και κυρίως για λόγους του αυτονόητου νομικού πολιτισμού που όλοι οφείλουμε να υπηρετούμε, είμαι μαζί σας!
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:51