27/11/2020 01:55:31

Ανασφάλιστος ένας στους 4 εργαζόμενους

Ανασφάλιστος ένας στους 4 εργαζόμενους - Media

 
Ένας στους τέσσερις εργαζόμενους στη χώρα μας είναι ανασφάλιστος, ενώ απροσδιόριστος είναι ο αριθμός των ανασφάλιστων στον κλάδο της γεωργίας ή στην κατ’ οίκον εργασία.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα «Το Βήμα» από τους ελέγχους των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας προκύπτει ότι τα ποσοστά ανασφάλιστης εργασία κυμαίνονται από 22% έως 25% παρά τα πρόστιμα που έχουν καθιερωθεί και ξεπερνούς τις 10.000 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο.
 
Χειρότερη είναι η εικόνα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στους εργάτες γης, αλλά και σε κατ’ οίκον απασχόληση, όπου από το 2010 καθιερώθηκε το εργόσημο για την αντιμετώπιση της ανασφάλιστης εργασίας. Και στους τομείς αυτούς ισχύουν τα ίδια αυστηρά χρηματικά πρόστιμα, ωστόσο σε όλους τους ελέγχους, κυρίως στην επαρχία, διαπιστώνονται σχεδόν καθολικά ποσοστά ανασφάλιστης εργασίας.
 
Οι περισσότεροι ανασφάλιστοι στο γεωργικό τομέα είναι αλλοδαποί, οι οποίοι είτε ζουν μονίμως στη χώρα μας είτε έρχονται ένα διάστημα, ειδικά για τη συγκομιδή συγκεκριμένων προϊόντων.
 
Πηγή: Το Βήμα

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.