search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 21:14
MENU CLOSE

Ανυπολόγιστες καταστροφές στον Έβρο (Video)

14.12.2014 08:50
Ανυπολόγιστες καταστροφές στον Έβρο (Video)
  - Media

Χιλιάδες στρέμματα γης έχουν πλημμυρίσει στον Έβρο από τις πλημμύρες που πλήττουν την περιοχή και καταστράφηκαν ολοσχερώς κτηνοτροφικές μονάδες και εκκενώθηκαν σπίτια.

 
Χιλιάδες στρέμματα γης έχουν πλημμυρίσει στον Έβρο από τις πλημμύρες που πλήττουν την περιοχή και καταστράφηκαν ολοσχερώς κτηνοτροφικές μονάδες και εκκενώθηκαν σπίτια.
 
Όπως αναφέρει το thrakitoday.gr μετά από μια πολύωρη μάχη και αφού είχαν ήδη εκκενωθεί σπίτια κοντά στις όχθες του ποταμού, το Ορμένιο του Δήμου Ορεστιάδας  σώθηκε από βέβαιο “πνιγμό” χάρη στην κατασκευή ενός πρόσθετου αναχώματος στις παρυφές του οικισμού, μήκους σχεδόν 1 χιλιομέτρου. Το ανάχωμα απέτρεψε την είσοδο των υδάτων εντός του οικισμού, με αποτέλεσμα αυτό να μην πλημμυρίσει. 
 
Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Σουφλίου, κ. Βαγγέλης Πουλιλιός, τα πλημμυρικά φαινόμενα δεν θα σταματήσουν για τους επόμενους δύο μήνες, καθώς η περιοχή θα δέχεται τα νερά από τη Βουλγαρία ενώ τονίζει πως η εξέλιξη αυτή προκαλεί έντονη ανησυχία στους κατοίκους που κυριολεκτικά έχουν χάσει τον ύπνο τους. 

 
Συνεργεία των Δήμων και της Περιφέρειας ΑΜΘ, Στρατός, Αστυνομία και Πυροσβεστική εργάζονται αόκνως μέρα νύχτα για την κατασκευή αναχωμάτων, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο ώστε τα νερά των ποταμών να μην βγουν στο οδικό δίκτυο και να μην απειλήσουν σπίτια και επιχειρήσεις. 

 
Την ίδια στιγμή τα αναχώματα του Έβρου παρουσιάζουν προβλήματα σε μεγάλο βαθμό, μιας και ο μεγάλος όγκος των νερών τα φθείρει με αποτέλεσμα να καταρρέουν. Υπολογίζεται ότι πάνω από 100.000 στρέμματα γης έχουν πλημμυρίσει, χωρίς μέχρι στιγμής να καταστεί εφικτή η καταμέτρηση και ο υπολογισμός των ζημιών.  
 
Οικισμοί του Έβρου έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως σε πολλές των περιπτώσεων τα αναχώματα είχαν ήδη εξασθενήσει από τις ισχυρές βροχοπτώσεις του Φθινοπώρου. Κτηνοτροφικές μονάδες παραδόθηκαν επίσης στα ανελέητα ύδατα των ποταμών, ενώ αποφασίστηκε η απομάκρυνση αγροτικών μηχανημάτων και ζώων από τις περιοχές υψηλού κινδύνου.
 
Πηγή: Thrakitoday.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 21:14