search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:21
MENU CLOSE

Πάνω από το όριο συναγερμού η στάθμη του Έβρου

15.12.2014 10:48
Πάνω από το όριο συναγερμού η στάθμη του Έβρου - Media

Η στάθμη του ποταμού Έβρου βρίσκεται πάνω από το όριο συναγερμού, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.  

Η στάθμη του ποταμού Έβρου βρίσκεται πάνω από το όριο συναγερμού, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.  Στο Πέταλο, η στάθμη του Έβρου βρίσκεται ένα μέτρο και δέκα εκατοστά πάνω από το όριο συναγερμού (στα 7,10 μέτρα) και στο Πύθιο στα 6,16 μέτρα (με όριο συναγερμού τα 5,70 μέτρα). «Κάναμε τεχνητές παρεμβάσεις για να εκτονώσουμε το φαινόμενο, για να μην απειληθεί το χωριό Πόρος που βρίσκεται κοντά στην κοίτη του ποταμού και να μην χρειαστεί να εκκενωθεί» επεσήμανε ο κ. Πέτροβιτς. 

Σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένουν, για δέκατη συνεχόμενη ημέρα, οι Αρχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στο νότιο τμήμα του νομού Έβρου, όπου εκβάλει το ποτάμι, καθώς περισσότερα από 2160 κυβικά νερού το δευτερόλεπτο εισέρχονται σ' αυτό, ακολουθώντας την καθοδική του πορεία προς το νότο και το Δέλτα του Έβρου. Πρόκειται για παροχές αντίστοιχες με αυτές που καταγράφηκαν το 1984 και θεωρείται φαινόμενο 30ετίας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, συπληρώνοντας ότι η προσοχή των υπηρεσιών είναι στραμμένη στο νότιο τμήμα του νομού.  Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, έχουν πλημμυρίσει περίπου 110.000 στρέμματα στο σύνολο του νομού Έβρου, από το Ορμένιο μέχρι τις Φέρες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:21