19/02/2020 22:04:26

Φορτσάκης: «Ανίκανη η κυβέρνηση να δώσει λύση»

Φορτσάκης: «Ανίκανη η κυβέρνηση να δώσει λύση» - Media
 
Επίθεση στην συγκυβέρνηση, για το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων, εξαπέλυσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Φορτσάκης.
 
«Τριακόσιοι ενενήντα εννιά υπάλληλοι απολύονται στις 8 Γενάρη και αυτό γιατί ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι διατεθειμένος να δώσει λύση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Σχετικά με το θέμα της υποχρηματοδότησης του πανεπιστημίου τόνισε πως το ΕΚΠΑ έχει ανάγκη για ακόμη 9.500.000 ευρώ και ότι από το 2009 ο προϋπολογισμός του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της χώρας έχει μειωθεί κατά 80%.
 
Αναφορικά με το θέμα της φύλαξης δήλωσε ότι η προηγούμενη διοίκηση του πανεπιστημίου μπορεί να έχει μόνο φύλακες από ιδιωτικές εταιρείες. «Αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο 80 φύλακες και θέλουμε τους διπλούς» ανέφερε.
 
Να σημειωθεί πως την Τετάρτη και Πέμπτη οι διοικητικοί υπάλληλοι των 8 πανεπιστημίων που χτυπήθηκαν από το μετρο της διαθεσιμότητας θα πραγματοποιήσουν απεργία. Στη συνέντευξη τύπου τοποθετήθηκαν ακόμη και κοσμήτορες των σχολών του ΕΚΠΑ αλλά και εκπρόσωποι των διοικητικών υπαλλήλων τονίζοντας πως η κυβέρνηση αδιαφορεί για τους εργαζόμενους του ιδρύματος.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.