search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:03
MENU CLOSE

Ξεκίνησε η απεργία στο Amazon Γερμανίας

15.12.2014 18:54
Ξεκίνησε η απεργία στο Amazon Γερμανίας - Media

Τριήμερη απεργία άρχισε σήμερα ένα μέρος του προσωπικού στις αποθήκες του διαδικτυακού πολυκαταστήματος Amazon στη Γερμανία, ζητώντας καλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Τριήμερη απεργία άρχισε σήμερα ένα μέρος του προσωπικού στις αποθήκες του διαδικτυακού πολυκαταστήματος Amazon στη Γερμανία, ζητώντας καλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Αυτό την ώρα που η εταιρεία έχει ξεκινήσει μια κούρσα για να εξασφαλίσει την έγκαιρη παράδοση των παραγγελιών ενόψει των Χριστουγέννων.

Το συνδικάτο ver.di ανέφερε πως αναμένει τουλάχιστον 2.000 εργαζόμενοι να λάβουν μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση στα πέντε από τα εννέα κέντρα διανομής του Amazon στη Γερμανία, ενώ πρόσθεσε πως η απεργία ενδέχεται να επεκταθεί και στα υπόλοιπα κέντρα. Η κινητοποίηση αναμένεται να διαρκέσει ως την βάρδια της Τετάρτης αργά το βράδυ. Το ver.di ανέφερε ότι δεν αποκλείονται καθυστερήσεις στις παραδόσεις συνεπεία της κινητοποίησης των εργαζομένων. Από την πλευρά της εταιρείας εκπρόσωπός της αναφέρει πως «παραδίδουμε (τα προϊόντα τα οποία παραγγέλλονται) με αξιοπιστία και πρόσθεσε ότι μόνο μια μικρή μειονότητα συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις και ότι περίπου 19.000 υπάλληλοι της επιχείρησης εργάζονται κανονικά.

Πέρυσι οι παραγγελίες στο γερμανικό υποκατάστημα του Amazon έφθασαν στο αποκορύφωμά τους την 15η Δεκεμβρίου, όταν οι πελάτες του είχαν αγοράσει 4,6 εκατ. αντικείμενα, ή 53 ανά δευτερόλεπτο. Το συνδικάτο ver.di έχει προκηρύξει πολλές απεργιακές κινητοποιήσεις στο Amazon από τον Μάιο του 2013, στο πλαίσιο μιας εκστρατείας με στόχο να πειστεί η διεύθυνση της επιχείρησης να αυξήσει τους μισθούς των εργαζόμενων στα κέντρα διανομής της βάσει των συμφωνιών για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των απασχολούμενων στον κλάδο της λιανικής και του εμπορίου μέσω ταχυδρομείου.

Το Amazon έχει απορρίψει επανειλημμένα τα αιτήματα του συνδικάτου, υποστηρίζοντας ότι θεωρεί το προσωπικό που απασχολεί στις αποθήκες του υπαλλήλους ασχολούμενους με την διακίνηση προϊόντων και ως εκ τούτου λαμβάνουν μισθούς άνω του μέσου όρου στον κλάδο. Το Amazon είχε αναφέρει ήδη ότι η μακρόχρονη διένεξη δεν επηρεάζει τις παραδόσεις, καθώς η μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων στη Γερμανία δεν λαμβάνει μέρος στην κινητοποίηση, ενώ επίσης μπορεί να αξιοποιήσει το ευρωπαϊκό του δίκτυο αποθηκών—μετρά 28 αποθήκες σε επτά χώρες.

Η πολυεθνική με έδρα τις ΗΠΑ απασχολεί περίπου 10.000 εργαζόμενους στις αποθήκες της στη Γερμανία, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για την ίδια μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπως επίσης και 10.000 εποχικούς υπαλλήλους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:53