search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:03
MENU CLOSE

Εμειναν μόνο 15.000 Ελληνες ναυτικοί

16.12.2014 16:32
Εμειναν μόνο 15.000 Ελληνες ναυτικοί - Media

Δραματική είναι η μείωση του αριθμού των Ελλήνων ναυτικών που αριθμούν πλέον περί τις 15.000, λόγω της συνεχιζόμενης συρρίκνωσης της ελληνικής σημαίας στα πλοία, με την ταυτόχρονη μείωση των οργανικών συνθέσεων.

Δραματική είναι η μείωση του αριθμού των Ελλήνων ναυτικών που αριθμούν πλέον περί τις 15.000, λόγω της συνεχιζόμενης συρρίκνωσης της ελληνικής σημαίας στα πλοία, με την ταυτόχρονη μείωση των οργανικών συνθέσεων, ενώ δραματική είναι και η επιδείνωση των οικονομικών των ασφαλιστικών τους ταμείων.
 
Τα στοιχεία παρουσίασε με σημερινή ανακοίνωση της, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, που πραγματοποίησε το Γενικό Ετήσιο Συμβούλιό της και το 29ο έκτακτο Παν-Ναυτικό Συνέδριο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).
 
Το Γενικό Συμβούλιο της συνδικαλιστικής ομοσπονδίας των ναυτικών ζήτησε επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών στην προ μνημονίων εποχή, τη ριζική επανεξέταση των αποφάσεων του υπουργείου Ναυτιλίας για τη σύνθεση των πληρωμάτων στα πλοία Ελλάδας- Ιταλίας, την αναστολή της εφαρμογής του Άρθρου 29 του Ν. 4150/2013 περί μειωμένων συνθέσεων στα πλοία της ακτοπλοΐας και την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στις κατηγορίες πλοίων, που εκκρεμούν.
 
Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για τα θέματα των ποινικών διώξεων σε βάρος συνδικαλιστικών στελεχών και εργαζομένων. Σημειώνεται ότι στις 18 Μαρτίου 2015 τα 51 μέλη του πληρώματος του «SUPERFERRY II» θα δικαστούν στον Πειραιά μετά από σχετική δίωξη της Εισαγγελίας για παράλειψη εκτέλεσης των υποχρεώσεών τους στις 16 Απριλίου 2013, σύμφωνα με τα οριζόμενα από τη διαταγή πολιτικής επιστράτευσης η οποία άρθηκε στη συνέχεια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00