01/04/2020 08:54:57

«Η Ευρώπη δεν φοβάται τον ΣΥΡΙΖΑ» και έκπληξη με Δαμανάκη στην 3η εκλογή λέει η Le Monde

«Η Ευρώπη δεν φοβάται τον ΣΥΡΙΖΑ» και έκπληξη με Δαμανάκη στην 3η εκλογή λέει η Le Monde - Media

«Για τις Βρυξέλλες, οι κίνδυνοι είναι σχετικοί και δεν υπάρχει πανικός» αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Monde, για το ενδεχόμενο επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ενώ μιλά και για σενάρια αντικατάστασης του Σταύρου Δήμα, από την Μαρία Δαμανάκη στην 3η εκλογή.

Η γαλλική εφημερίδα, εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας, ακόμα και αν το κόμμα του βγει πρώτο, θα αναγκαστεί να βρει συμμάχους για να κυβερνήσει, οπότε δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει ολόκληρο το πρόγραμμά του, ενώ η συντάκτρια του κειμένου επικαλείται έγκυρη πηγή από τις Βρυξέλλες που λέει ότι «η σημερινή οικονομική κατάσταση ουδεμία σχέση έχει με εκείνη πριν δύο χρόνια και πλέον δεν υπάρχει φόβος για ντόμινο σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

«Πρόκειται για υψηλού κινδύνου εκλογή» αναφέρει η γαλλική εφημερίδα, η οποία μεταδίδει, «επικρατεί ήδη προεκλογικό κλίμα στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας δηλώνει ότι νιώθει έτοιμος να πάρει τα ηνία της χώρας και υπόσχεται την έξοδο από τα μνημόνια, αυτά τα μεγάλα προγράμματα, που οργανώνουν τις επιβεβλημένες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα έναντι πιστώσεων 240 δισ. ευρώ από το 2010».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Le Monde, θεωρείται πιθανό, ο πρωθυπουργός να έχει «άσο στο μανίκι του» προτείνοντας πριν την 3η προσπάθεια εκλογής, την πρώην επίτροπο Μαρία Δαμανάκη, ώστε να προσεγγίσει ψήφους από την Δημοκρατική Αριστερά. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.