search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:50
MENU CLOSE

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση του Τσίπρα με τον Προβόπουλο – Bολές ΣΥΡΙΖΑ κατά Στουρνάρα

16.12.2014 18:48
Σε θετικό κλίμα η συνάντηση του Τσίπρα με τον Προβόπουλο - Bολές ΣΥΡΙΖΑ κατά Στουρνάρα - Media

«Εποικοδομητική» και «ουσιαστική» χαρακτηρίζει η Κουμουνδούρου τη συνάντηση που είχε εκτάκτως το απόγευμα της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας στο γραφείο του στη Βουλή με τον πρώην Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο.

 
«Εποικοδομητική» και «ουσιαστική» χαρακτηρίζει η Κουμουνδούρου τη συνάντηση που είχε εκτάκτως το απόγευμα της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας στο γραφείο του στη Βουλή με τον πρώην Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο.
 
Η συνάντηση ζητήθηκε από την πλευρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο των δηλώσεων του νυν διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα που προκάλεσαν έντονη ενόχληση στον ΣΥΡΙΖΑ.
 
Υπενθυμίζεται πως, στις δηλώσεις που έκανε ο Γιάννης Στουρνάρας χθες σε εκδήλωση για τον Ξενοφώντα Ζολώτα, ανέφερε εν είδει προειδοποίησης ότι «η ρευστότητα στην αγορά επιταχύνεται με ταχύ ρυθμό» και πως «ο κίνδυνος μιας ανεπανόρθωτης βλάβης στην οικονομία είναι μεγάλος» και στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να συνεννοηθούν. Τις δηλώσεις αυτές καταδίκασε το μεσημέρι της Τρίτης, στην άτυπη ενημέρωση των συντακτών, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, χαρακτηρίζοντας την παρέμβαση Στουρνάρα «εμπρηστική» και «θεσμικό ατόπημα».
 
Προβόπουλος: «Δε θα πω τι θα έκανα εγώ»
 
Εξερχόμενος της απογευματινής συνάντησης ο Γιώργος Προβόπουλος σε δηλώσεις του σημείωσε «είχαμε μια ωραία συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα» μεταφέροντας θετικό κλίμα από τη συζήτηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως είπε ο ίδιος συζητήθηκε το πώς η Τράπεζα της Ελλάδας που έχει έναν κομβικό ρόλο χειρίστηκε τα θέματα στη νομισματική πολιτική, στη χρηματοπιστωτική, στην παροχή ρευστότητας. Ερωτώμενος για το τι θα έπραττε στη θέση του Γιάννη Στουρνάρα απάντησε: «Δεν θα πω τι θα έκανα εγώ, γιατί αυτό είναι θεωρητικό. Δείτε τι έκανα στο παρελθόν».
 
«Χρήσιμη η εμπειρία Προβόπουλου» – βολές σε Στουρνάρα
 
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, κύκλοι του κόμματος επισημαίνουν ότι αντικείμενο της συζήτησης ήταν η διασφάλιση κλίματος εμπιστοσύνης και σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος καθώς, «η εμπειρία του Γ. Προβόπουλου για την αντιμετώπιση αντικειμενικών κινδύνων ή και τεχνητών δυσκολιών από μεταφορά κεφαλαίων έξω από το χρηματοπιστωτικό σύστημα, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη».
 
Η τότε διοίκηση, υπογραμμίζουν πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ «σε αντίθεση με τη στάση της σημερινής που εμφανίζεται ανεύθυνα να προκαλεί κρίση ρευστότητας, ενώ αυτή δεν υπάρχει, είχε φροντίσει να διατηρηθεί μέχρι τέλους κλίμα σταθερότητας και εφησυχασμού για την ευστάθεια των ελληνικών τραπεζών».
 
Οι ίδιοι κύκλοι υπογραμμίζουν ότι «ο σημερινός διοικητής σε μια πρωτοφανή κίνηση για το θεσμικό του ρόλο, φρόντισε χθες με δηλώσεις του να αναπαράγει ένα ανεύθυνο κλίμα κινδυνολογίας, με πρωτοφανείς πολιτικές σκοπιμότητες».
 
Μάλιστα του αποδίδουν την πρόθεση της ανταπόδοσης στον πρωθυπουργό για τον διορισμό του στην θέση του διοικητή, παρά τις έντονες επιφυλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ «που δυστυχώς επιβεβαιώνονται». Εκτός κι αν, όπως προσθέτουν, «κατά βάθος επιθυμεί πολιτικό ρόλο και όχι αυτόν του διοικητή της ΤτΕ».
 
Η Κουμουνδούρου πάντως προειδοποιεί ότι είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει τη δημιουργία κλίματος αστάθειας και αβεβαιότητας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:49