search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:46
MENU CLOSE

Πρυτάνεις: Η πολιτεία να διορθώσει το λάθος της

17.12.2014 11:12
Πρυτάνεις: Η πολιτεία να διορθώσει το λάθος της - Media

Στο θέμα της διαθεσιμότητας αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η σύνοδος των πρυτάνεων, τονίζοντας πως «αναρωτιόμαστε αν υπάρχει κυβέρνηση που να μπορεί να δώσει λύση και να ανακαλέσει τις απολύσεις».

Στο θέμα της διαθεσιμότητας αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η σύνοδος των πρυτάνεων, τονίζοντας πως «αναρωτιόμαστε αν υπάρχει κυβέρνηση που να μπορεί να δώσει λύση και να ανακαλέσει τις απολύσεις».
 
«Δεν υπάρχει κανένα δημοσιονομικό όφελος από τη διαθεσιμότητα . Υπάρχει λόγος που γίνεται αυτό; Πρέπει να γίνει;» ,αναρωτήθηκε ο προεδρεύων της συνόδου των πρυτάνεων και Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Γάτσιος.
 
«Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι ακόμη και η αρχή διασφάλισης της ποιότητας διαπίστωσε πως τα ΑΕΙ είναι υποστελεχωμένα.  Γιατί δεν έλαβαν υπόψη την απόφαση αυτή;», συνέχισε ο Πρύτανης.
 
Αναφέρθηκε ακόμη στον υπουργό Παιδείας , Ανδρέα Λοβέρδο και την αξιολόγηση που έκανε. «Από την αξιολόγηση αυτή προκύπτει ότι έχουμε ανάγκη για προσωπικό. Γιατί η πολιτεία δεν λαμβάνει υπόψην της αυτές τις αξιολογήσεις; Η κυβέρνηση πρέπει να αποδεχθεί το λάθος της», πρόσθεσε ο Κωνσταντίνος Γάτσιος.
 
Τόνισε ακόμη πως η αναλογία διοικητικών υπαλλήλων και φοιτητών είναι η χειρότερη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ τα ελληνικά πανεπιστήμια παραμένουν σε αρκετά ψηλές θέσεις λόγω του έργου τους.


 
Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Φορτσάκης ζήτησε την επαναφορά των υπαλλήλων καθώς δεν θα είναι δυνατή η λειτουργία του.
 
«Όταν λέμε ότι το πανεπιστήμιο θα κλείσει το εννοούμε. Η κυβέρνηση δεν το καταλαβαίνει αυτό», είπε ο Θεόδωρος Φορτσάκης . «Δεν μπορούμε να δώσουμε λύση στο θέμα. Παρότι έχουμε υποστεί μείωση των υπαλλήλων πάλι θα έχουμε συνεισφέρει στην κινητικότητα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:45