search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:45
MENU CLOSE

«Απαράδεκτες και παράνομες οι παρεμβάσεις Γιούνκερ και Μοσκοβισί»

17.12.2014 11:05
«Απαράδεκτες και παράνομες οι παρεμβάσεις Γιούνκερ και Μοσκοβισί» - Media

«Απαράδεκτες και παράνομες» χαρακτηρίζει τις παρεμβάσεις του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και του Πιερ Μοσκοβισί στα ελληνικά πολιτικά πράγματα, ο ευρωβουλευτής, καθηγητής Νότης Μαριάς.

«Απαράδεκτες και παράνομες» χαρακτηρίζει τις παρεμβάσεις του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και του Πιερ Μοσκοβισί στα ελληνικά πολιτικά πράγματα, ο ευρωβουλευτής, καθηγητής Νότης Μαριάς, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.  «H Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά και τις αποφάσεις του Δικαστηρίου της ΕΕ, οφείλει πολιτική ουδετερότητα. Αυτό σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται να παρεμβαίνει στα εσωτερικά, κομματικά και πολιτικά πράγματα ενός κράτους-μέλους. Άρα, ο Γιούνκερ παραβίασε τη Συνθήκη και γι' αυτό του άσκησα δριμύτατη κριτική και σε κάποιο βαθμό τον ειρωνεύτηκα λέγοντάς του ότι μου κάνει εντύπωση που βρίσκεται στο Στρασβούργο και δεν έχει πάει στην Αθήνα να βοηθήσει επιτόπου τους μνημονιακούς του φίλους, μιαw και ο Μοσκοβισί, τον οποίο έστειλε στην Ελλάδα, τα έχει κάνει θάλασσα. Τον εγκάλεσα για αυτή του τη δράση με δριμύτατους χαρακτηρισμούς. Τον ρώτησα τι παριστάνει, αν νομίζει ότι είναι ο Ανθύπατος των Αθηνών και με ποιο δικαίωμα παρεμβαίνει στα εσωτερικά της πατρίδας μας» τονίζει ο κ. Μαριάς και προσθέτει:
 
«Θα έλεγα ότι ο κ. Γιούνκερ είναι αδιόρθωτος και προκλητικός. Παρότι προσπάθησε να δικαιολογηθεί, στο τέλος επέμενε ότι δήθεν έχει δικαίωμα στο πλαίσιο μιας πολιτικής Ευρώπης και δεδομένου ότι είναι γνωστή η πολιτική του ταυτότητά, να τοποθετείται στα ζητήματα αυτά. Άρα, έμμεσα μας είπε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει όσο μπορεί τον Σαμαρά και τη μνημονιακή συγκυβέρνηση στην Ελλάδα. Ούτε αυτός ούτε ο Μοσκοβισί έχουν δικαίωμα να παρεμβαίνουν απαράδεκτα και παράνομα στα εσωτερικά ελληνικά πράγματα και να υποδεικνύουν σε Έλληνες βουλευτές ή στον ελληνικό λαό τι να κάνει».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:41