search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:28
MENU CLOSE

Η Φρυνίχου στ’ ανοιχτά

17.12.2014 13:50

Το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν εγκαινιάζει δύο νέες εικαστικές εκθέσεις ώστε να δημιουργήσει έναν πολιτιστικό χώρο όπου μέσα από τις θεατρικές παραστάσεις να συνυπάρχουν πολλαπλές μορφές τέχνης όπως η μουσική, ο χορός, το τραγούδι, τα εικαστικά , η περφόρμανς…

 
Το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν εγκαινιάζει δύο νέες εικαστικές εκθέσεις ώστε να δημιουργήσει έναν πολιτιστικό χώρο όπου μέσα από τις θεατρικές παραστάσεις να συνυπάρχουν πολλαπλές μορφές τέχνης όπως η μουσική, ο χορός, το τραγούδι, τα εικαστικά , η περφόρμανς…
 
Στη θεατρική σκηνή του Θεάτρου Τέχνης στη Φρυνίχου εγκαινιάζεται η έκθεση «Η Φρυνίχου στ’ ανοιχτά»  με έργα των Γιώργου Γυπαράκη και Γιώργου Χαρβαλιά (εγκαίνια 18/12, στις 19.00).
 
Ο Γιώργος Γυπαράκης δημιουργεί ένα γλυπτό  όπου συμπυκνώνει την  ανθρώπινη μορφή  σε μια διττή ανάγνωση όπου ο στοχασμός μοιάζει να ‘ναι ένα φορτίο ενώ ο Γιώργος Χαρβαλιάς επιλέγει το αντικείμενο του μαξιλαριού για να ξεδιπλώσει μια σειρά από εικόνες όπου το όνειρο συνυπάρχει με το βάρος, το ίχνος, την απουσία.
 
Οι επιλογές των έργων βασίστηκαν στις παραστάσεις που παίζουν τώρα στη Φρυνίχου «Το Θηρίο στη Ζούγκλα» σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη και «VΑΝΥΑ: Δέκα χρόνια μετά» της Ομάδας Blitz, ώστε να υπάρξει ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των εικαστικών καλλιτεχνών, των ηθοποιών και του κοινού.
 
Και το «Υπόγειο στ’ Ανοιχτά»

Ο χώρος της θεατρικής σκηνής του «Υπογείου» θα φιλοξενήσει την εικαστική έκθεση «Το Υπόγειο στ’ Ανοιχτά» με έργα των Γιάννη Θεοδωρόπουλου, Λίζης Καλλιγά, Αλίκης Παλάσκα και Νίνας Παπακωνσταντίνου (εγκαίνια 19/12, στις 19.00).

Ο Γιάννης Θεοδωρόπουλος με τα φωτογραφικά του έργα εκπέμπει μια αλεξανδρινή αύρα ενός παρελθόντος μεγαλείου ενώ η Νίνα Παπακωνσταντίνου αντιγράφει ένα ποίημα από τα «Αποκηρυγμένα» του Καβάφη δημιουργώντας ένα μπλε ίχνος μιας μυστικής γραφής. Η Λίζη Καλλιγά εκθέτει δύο φωτογραφίες από ένα βίντεο που γύρισε στο σπίτι του Καβάφη στην Αλεξάνδρεια αποπνέοντας ένα πνεύμα μια ακατάληπτης παρουσίας. Η Αλίκη Παλάσκα εμπνέεται από την παράσταση «Με τα Δόντια» και δημιουργεί μια γλυπτική κατασκευή όπου γύρω από έναν άξονα κρέμονται ρούχα και ζώα διαφορετικών εποχών αντανακλώντας μια ανακύκλωση του χρόνου μέσα από τη μεταμφίεση.

Οι επιλογές των έργων βασίστηκαν στις παραστάσεις που ανεβαίνουν τώρα στο Υπόγειο «Αλεξάνδρεια» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγαρτζίδη και Δέσποινας Αναστάσογλου και «Με τα Δόντια» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:27