search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:24
MENU CLOSE

Η πρώτη γυναίκα επίσκοπος στην Αγγλικανική Εκκλησία

17.12.2014 14:30
Η πρώτη γυναίκα επίσκοπος στην Αγγλικανική Εκκλησία - Media

Την πρώτη γυναίκα επίσκοπο χειροτόνησε την Τετάρτη η Εκκλησία της Αγγλίας, ανατρέποντας μία παράδοση η οποία ίσχυε επί αιώνες.

 
Την πρώτη γυναίκα επίσκοπο χειροτόνησε την Τετάρτη η Εκκλησία της Αγγλίας, ανατρέποντας μία παράδοση η οποία ίσχυε επί αιώνες. Η 48χρονη αιδεσιμοτάτη Λίμπι Λέιν χειροτονήθηκε νέα επίσκοπος του Στόκπορτ της βόρειας Αγγλίας.
 
«Είναι. είπε, αναπάντεχη χαρά η παρουσία μου σήμερα εδώ. Είναι μία αξιοσημείωτη μέρα για μένα και αντιλαμβάνομαι ότι είναι μία ιστορική μέρα για την εκκλησία. Αντιλαμβάνομαι αυτό το πρωινό τις αμέτρητες γυναίκες και άνδρες που επί δεκαετίες ανέμεναν την ώρα που η Εκκλησία της Αγγλίας θα ανακοίνωνε την πρώτη γυναίκα επίσκοπο».
 
Η Λίμπι Λέιν είναι παντρεμένη με τον αιδεσιμότατο Τζορτζ Λέιν, εφημέριο στην εκκλησία του αεροδρομίου του Μάντσεστερ και έχουν δύο ενήλικα παιδιά. Από το 2000 μέχρι σήμερα, υπηρετεί στην επισκοπή του Τσέστερ, στη βορειοδυτική Αγγλία.
 
Τον περασμένο Ιούλιο, η Γενική Σύνοδος της Εκκλησίας της Αγγλίας, η οποία συγκλήθηκε στο Γιορκ, στη βόρεια Αγγλία, τάχθηκε υπέρ μιας μεταρρύθμισης που δίχαζε εδώ και δεκαετίες την Αγγλικανική Εκκλησία, ενώ στη συνέχεια το βρετανικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της μεταρρύθμισης.
 
Την πρόταση προωθούσε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι, πνευματικός ηγέτης των 80 εκατομμυρίων Αγγλικανών σε όλο τον κόσμο.
 
Η Αγγλικανική Εκκλησία επέτρεπε τη χειροτονία γυναικών ιερέων, όχι όμως και επισκόπων, από το 1994. Οι πολέμιοι της χειροτονίας γυναικών επισκόπων στη Μεγάλη Βρετανία υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα παραβίαζε την παράδοση του αποκλειστικά ανδρικού κλήρου, η οποία χρονολογείται από τους Δώδεκα Αποστόλους, ενώ οι υπέρμαχοι ότι είναι ζήτημα ισότητας. Γυναίκες επίσκοποι υπάρχουν στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:22