search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:31
MENU CLOSE

To Ευρωκοινοβούλιο στηρίζει «καταρχήν» την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους

17.12.2014 14:40
To Ευρωκοινοβούλιο στηρίζει «καταρχήν» την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους - Media

ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέφρασε «καταρχήν» την υποστήριξή του στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, χωρίς όμως να ζητήσει από τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κάνουν το ίδιο, όπως το επιθυμούν πολλές πολιτικές ομάδες.

 
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέφρασε «καταρχήν» την υποστήριξή του στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, χωρίς όμως να ζητήσει από τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κάνουν το ίδιο, όπως το επιθυμούν πολλές πολιτικές ομάδες.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «υποστηρίζει καταρχήν την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους και μια λύση που θα βασίζεται σε δύο κράτη», όμως αυτό «θα πρέπει να συμβαδίζει με την ειρηνευτική διαδικασία, η οποία πρέπει να ξεκινήσει» εκ νέου, σύμφωνα με την απόφαση που υιοθετήθηκε με 489 ψήφους υπέρ έναντι 88 κατά από τους ευρωβουλευτές.

Η απόφαση αυτή, που δεν είναι δεσμευτική, συντάχθηκε από πέντε πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έπειτα από δύσκολες διαπραγματεύσεις.

Οι Σοσιαλιστές, οι Πράσινοι και η άκρα αριστερά επιθυμούσαν να ζητηθεί από τα κράτη μέλη της ΕΕ να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος, όμως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η μεγαλύτερη πολιτική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο, τάχθηκε υπέρ της σύνδεσης της προοπτικής αυτής με την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:31