search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:42
MENU CLOSE

Δηλώσεις μετά την ψηφοφορία

17.12.2014 19:07
Δηλώσεις μετά την ψηφοφορία - Media

Με δηλώσεις τους μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή  Προέδρου της Δημοκρατίας τοποθετήθηκαν επί τους αποτελέσματος αρχηγοί κομμάτων και άλλοι πολιτικοί παράγοντες.

Με δηλώσεις τους μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή  Προέδρου της Δημοκρατίας τοποθετήθηκαν επί τους αποτελέσματος αρχηγοί κομμάτων και άλλοι πολιτικοί παράγοντες.
 
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι με το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας ανοίγει ο δρόμος για τις εκλογές και πρόσθεσε ότι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ κατέδειξαν την ανάγκη και έστειλαν μήνυμα ότι δεν μπορούν να συνεχιστούν οι πολιτικές που ακολουθούνται στη χώρα.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, δήλωσε ότι «η επιχείρηση τρομοκράτησης των βουλευτών απέτυχε» και «δεν μπορέσανε να πείσουνε με οποιοδήποτε μέσο Έλληνες βουλευτές που ψηφίζουν με ελεύθερη συναίνεση. Επίσης ξεκαθάρισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι υποψήφιος». Σχετικά με την αυριανή του συνάντηση του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και αν θα αφορά την προεδρική εκλογή, απάντησε: «Όχι απαραίτητα….συναντιόμαστε πολλά χρόνια τώρα».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος από τη Θεσσαλονίκη, στην ψηφοφορία  είπε ότι «με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στήνεται ένας νέος δικομματικός καβγάς. Στήνεται μια νέα πολιτική πόλωση, γνωστή βέβαια από τα παλιά. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αλληλοκατηγορούνται για το ποιος αποσταθεροποιεί την οικονομία και τη χώρα. Στην πραγματικότητα και οι δύο δίνουν εξετάσεις στην ΕΕ, στις αγορές, στο μεγάλο κεφάλαιο».
 
Η Ντόρα Μπακογιάννη εκτίμησε ότι «είναι πολύ νωρίς για την εξαγωγή συμπερασμάτων» προσθέτοντας πως είναι η ώρα να ληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες, ενώ παραδέχθηκε ότι ο αριθμός των βουλευτών που τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα, ήταν ο χαμηλότερος δυνατός από αυτά που περίμενε η κυβέρνηση.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ Γιάννης Κουράκος είπε ότι θα ψηφίσει για ΠτΔ υπό προϋποθέσεις, όπως κυβέρνηση εθνικού σκοπού για τη διαπραγμάτευση του χρέους, ωστόσο πρόσθεσε «ο κ. Σαμαράς θέλει να μας οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:40