search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:15
MENU CLOSE

«Παράνομα φιλιά – Κόκκινα φανάρια» στον Πειραιά

17.12.2014 19:02
«Παράνομα φιλιά – Κόκκινα φανάρια» στον Πειραιά - Media

Η διασκευή του Νίκου Μαστοράκη, πάνω στα «Κόκκινα Φανάρια» του Αλέκου Γαλανού κάνει πρεμιέρα σήμερα στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Η διασκευή του Νίκου Μαστοράκη, πάνω στα «Κόκκινα Φανάρια» του Αλέκου Γαλανού κάνει πρεμιέρα σήμερα στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Ένα έργο – φόρο τιμής στον Πειραιά και ειδικότερα στην Τρούμπα. Ένα έργο αφιερωμένο στους άγνωστους πρωταγωνιστές της ζωής, στους καθημερινούς ανθρώπους του μόχθου που τριγυρνούσαν στις γειτονιές του Πειραιά: από το λιμάνι ως την Πειραϊκή, κι από τα σοκάκια του Προφήτη Ηλία ως την οδό Νοταρά, εκεί όπου τα κορίτσια περίμεναν καθημερινά ν’ ακούσουν το σφύριγμα του πρώτου πλοίου.

Ο Πειραιάς στην δεκαετία του ‘50. Το λιμάνι και οι γειτονιές, τα μπάνια στην Aκτή Δηλαβέρη, τα ρεμπέτικα, η Μάντρα με τον θρυλικό Μπέμπη, οι μεροκαματιάρηδες, η Τρούμπα, οι πόρνες και οι κυρίες, ο Ολυμπιακός….. Εικόνες βγαλμένες από την δεκαετία του ’50, ήχοι, μουσικές , μνήμες.

Ο Νίκος Μαστοράκης ανέτρεξε σε πηγές, μελέτησε κείμενα, αναζήτησε λογοτεχνικά κείμενα Πειραιωτών συγγραφέων, μάζεψε φωτογραφίες και τραγούδια προκειμένου να μεταφέρει το κλίμα και το αίσθημα μιας εποχής που μπορεί να μοιάζει σε αρκετά σημεία με τη δική μας.

Παίζουν: Αιμίλιος Χειλάκης, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Ελισάβετ Μουτάφη Διαμαντής Καραναστάσης, Αθηνά Μαξίμου, Κώστας Κοράκης, Καίτη Μανωλιδάκη, Νίκη Σερέτη, Μαρσέλα Λένα, Γιώργος Παπανδρέου. Τα κοστούμια επιμελείται ο Κωνσταντίνος Ζαμάνης.

Info: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς), Τετάρτη 19.00, Πέμπτη – Παρασκευή 21.00, Σάββατο 18.00 και 21.00, Κυριακή 19.00, 8 – 22 ευρώ, 210 – 4143300.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:14