search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 05:28
MENU CLOSE

Οι πρώτες τοποθετήσεις ανεξάρτητων βουλευτών για τη δεύτερη ψηφοφορία (Video)

18.12.2014 07:18
Οι πρώτες τοποθετήσεις ανεξάρτητων βουλευτών για τη δεύτερη ψηφοφορία (Video) - Media

Θα επιμείνει στο «όχι» στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας εάν δεν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος. Θετικός για τις επόμενες ψηφοφορίες δηλώνει ο Μελάς. Τι θα κάνουν Β. Οικονόμου, Γ. Κουράκος και Κ. Γιοβανόπουλος.

 
Θα επιμείνει στο «όχι» στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας εάν δεν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος. Θετικός για τις επόμενες ψηφοφορίες δηλώνει ο Μελάς.
 
 
Η δική μου θέση δικαιολογείται και αιτιολογείται με πολλούς τρόπους είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που προκαλεί τις εκλογές. «Έχω κάνει μία προσωπική δημοσκόπηση και έχω περισσότερα από 1200 ονόματα φίλων και γνωστών που τα περισσότερα μου λένε «όχι». Η στάση μου στην επόμενη ψηφοφορία θα είναι αρνητική εάν δεν υπάρξει συναινετική πρόταση από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

 
Τι θα κάνει ο Μελάς στην δεύτερη ψηφοφορία
 
Δεν είχα πει ότι θα ψηφίσω «ναι» είπε ο Παναγιώτης Μελάς μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και τόνισε ότι στις επόμενες ψηφοφορίες είναι πιο πιθανό να ψηφίσει υπέρ του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ναι υπό προϋποθέσεις από τον Γιάννη Κουράκο
 
Τρεις προϋποθέσεις έθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Κουράκος για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Ο βουλευτής ψήφισε «παρών» στη χθεσινή πρώτη ψηφοφορία.

Μιλώντας στο ΑΠΕ τόνισε ότι για να ψηφίσει για Πρόεδρο πρέπει να υπάρξουν οι εξής προϋποθέσεις:

  • Κυβέρνηση εθνικού σκοπού για τη διαπραγμάτευση του χρέους «γιατί το χρέος είναι εθνική υπόθεση και αφορά 4-5 γενιές Ελλήνων»
  • Ολοκλήρωση συνταγματικής αναθεώρησης
  • Ορισμός ημερομηνίας εκλογών

 
Σύμφωνα με τον κ. Κουράκο «υπό αυτές τις προϋποθέσεις θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση».

Συναίνεση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ ζητάει ο Βασίλης Οικονόμου
 
Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι λόγος για προκήρυξη εθνικών εκλογών είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου. Ο Βασίλης Οικονόμου μίλησε για την ανάγκη συναίνεσης αλλά δεν συνδέει τη συναίνεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να υπάρξει λύση για την εκλογή του Προέδρου με ορισμό εκλογών χωρίς τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ είπε ο Βασίλης Οικονόμου. Η πρωτοβουλία είναι στα χέρια του κ. Σαμαρά, ένας οδηγός χάρτης συναίνεσης και σταθερότητας μπορεί να υπάρξει και με διαφορετικό υποψήφιο εάν χρειαστεί. 

Γιατί απείχε ο Κ. Γιοβανόπουλος
 
Η απουσία μου από τη Βουλή είχε να κάνει μόνο με το νόημα ότι έστω και τώρα πρέπει οι ηγεσίες να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να βρουν την άκρη, όχι διχαστικά, αλλά ενωτικά», είπε ο κ. Γιοβανόπουλος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Και πρόσθεσε: «Το τι μας χωρίζει το έχουμε ακούσει δύο χρόνια στη Βουλή. Βριστήκαμε, κυνηγηθήκαμε, είπαμε, επιχειρηματολογήσαμε… Το τι μας ενώνει δεν μπορούμε να καθίσουμε σε ένα τραπέζι να το βρούμε έστω και τώρα; Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο κ. Δήμας, δηλαδή τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλει άλλον; Να μας τον πει. Η Ν.Δ. τι θέλει να συνεχίσουν τα μέτρα; Να μας το πει. Να καθίσουμε σε ένα τραπέζι. 

Συνέχισε  λέγοντας: «Να καθίσουμε να ανοίξουμε τις καρδιές μας και να δούμε τα συμφέροντα της χώρας. Δηλαδή δεν κατάλαβα, δεν θα βρούμε ένα πρόσωπο να κλείσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να πάμε όλοι μανιασμένοι να διαπραγματευτούμε πως θα γλιτώσουμε απ’ αυτούς τους τοκογλύφους, τους βρομιάρηδες που έχουν φέρει τη χώρα εδώ; 


Real.gr- ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ από realmedialive

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15