search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:00
MENU CLOSE

Βίτσας: Η κινδυνολογία δεν πέρασε – Τα σενάρια που αναπτύσσονται δεν αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ (Video)

18.12.2014 12:17
Βίτσας: Καμμένος και Μουζάλας έχουν δώσει την ψυχή τους για το προσφυγικό  - Media

«Η κινδυνολογία και ο εκφοβισμός της κοινωνίας δεν πέρασε» δήλωσε ο Δημ. Βίτσας και εξήγησε ότι υπάρχει και η κοινωνική πραγματικότητα που πιέζει τους βουλευτές. 

(Αναδημοσίευση από avgi.gr)
 
«Η κινδυνολογία και ο εκφοβισμός της κοινωνίας δεν πέρασε» δήλωσε ο Δημ. Βίτσας μιλώντας στον ΣΚΑΙ και εξήγησε ότι υπάρχει και η κοινωνική πραγματικότητα που πιέζει τους βουλευτές. Όποιος αλλάξει την ψήφο του πρέπει να την εξηγήσει τους λόγους, όπως και οι 5 ανεξάρτητοι βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητας Δήμα θα πρέπει να τοποθετηθούν πολιτικά, αν συμφωνούν ή όχι, με τα 19 προαπαιτούμενα και την συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα.
 
Ξεκαθάρισε επίσης ότι τα σενάρια και το παρασκήνιο σε σχέση με τη δεύτερη και τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας δεν αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει ένα πολιτικό πλαίσιο εντός του μνημονίου και ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει 5 χρόνια τώρα ότι είναι η καταστροφική συνταγή αυτό για τη χώρα. Είναι απόλυτη η πολιτική διαφοροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και απολύτως ξεκάθαρη η πρότασή του για έξοδο της κρίσης από τη χώρα και την ανάπτυξη με βάση το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Η μόνη συζήτηση που μπορεί να γίνει και διαπραγμάτευση με τους δανειστές είναι το ζήτημα του χρέους.
 
Για το θέμα ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος και την άκρατη κινδυνολογία του κ. Στουρνάρα, ο Δημ. Βίτσας υπέδειξε ότι ο θεσμικός ρόλος του κεντρικού τραπεζίτη επιτάσσει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή, τη διαφύλαξη της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, πόσο μάλλον όταν δύο μήνες πριν ισχυρίζονταν ότι οι τράπεζες πέρασαν τα stress test.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:58