search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:11
MENU CLOSE

Χιονοστιβάδα αντιδράσεων για τις καταγγελίες Χαϊκάλη

19.12.2014 09:12
Χιονοστιβάδα αντιδράσεων για τις καταγγελίες Χαϊκάλη - Media

«Πανικό» στο (συγ)κυβερνητικό στρατόπεδο προκάλεσε
η αποκάλυψη "βόμβα" στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1
για την απόπειρα χρηματισμού του Π. Χαϊκάλη εν όψει της Προεδρικής εκλογής

«Πανικό» στο (συγ)κυβερνητικό στρατόπεδο προκάλεσε
η αποκάλυψη "βόμβα" στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1
για την απόπειρα χρηματισμού του Π. Χαϊκάλη εν όψει της Προεδρικής εκλογής

Βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να υποβαθμίσουν
το περιστατικό, μέσα σε ένα βαρύ πολιτικό τοπίο, το οποίο
γίνεται όλο και πιο θολό, καθώς την ίδια στιγμή με δεκάδες
"ρουσφετολογικές" υπουργικές και βουλευτικές
τροπολογίες – περισσότερες από 90 – η κυβέρνηση έρχεται
να τακτοποιήσει τις τελευταίες νομοθετικές εκκρεμότητες μπροστά
στο ισχυρό πλέον ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών. 

Για άθλια ιστορία μιλά η κυβέρνηση με αφορμή τις αναφορές του βουλευτή των ΑΝΕΛ Π. Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, δήλωσε:
"Μετά τις «καταγγελίες» για …κουμπαράδες και τα τηλεοπτικά σόου  Ξουλίδου, τώρα στο κακοπαιγμένο θέατρο προστέθηκε και ο Χαϊκάλης. Είναι ολοφάνερο για ποιο λόγο στήνονται αυτές οι άθλιες παραστάσεις για να μην ψηφιστεί Πρόεδρος Δημοκρατίας και η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. Για λόγους δημοσίου συμφέροντος πρέπει να δοθούν αμέσως στη δημοσιότητα τα στοιχεία. Αν δεν υπάρχουν, να κινηθούν αμέσως οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον των δραστών αυτής της άθλιας ιστορίας. Η βιασύνη με την οποία ο κ. Τσίπρας έσπευσε να υιοθετήσει τις υποτιθέμενες καταγγελίες δείχνει και ποιοι επιλέγουν να κολυμπούν στον βούρκο"

ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένει από τη Δικαιοσύνη «να πράξει άμεσα το καθήκον της», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι «οι καταγγελίες του κ. Χαϊκάλη όχι μόνο είναι σοβαρές, αλλά τεκμηριώνουν τη γενικευμένη αίσθηση παρεμβάσεων, πιέσεων και μεθοδεύσεων προς τους βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».
Το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκαλο, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά «να αναζητηθούν ευθύνες από τους υπαιτίους όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Η χώρα και το πολιτικό σύστημα πρέπει να βγουν από τον βούρκο».

 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΔ
 
Φραστική επίθεση κατά όσων εμπαίζουν το Κοινοβούλιο εξαπέλυσε η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή χαρακτηρίζοντας αίσχος όσα κυκλοφορούν από το πρωί γύρω από τις καταγγελίες Χαϊκάλη.
Δεν δίστασε, μάλιστα, να αφήσει σαφείς αιχμές κατά του κ. Χαϊκάλη αλλά και του κ. Λαζόπουλου λέγοντας ότι η Δικαιοσύνη οφείλει να τους τιμωρήσει αν αποδειχθεί ότι έχουν προβεί σε ψευδείς καταγγελίες. «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι είναι ντροπή και όνειδος για τον κοινοβουλευτισμό αλλά και για την αξιοπρέπεια του Έλληνα πολίτη να ευτελίζονται έτσι όλοι οι θεσμοί με έναν τρόπο σκοταδιστικό ενώ η οποιαδήποτε καταγγελία θα έπρεπε να γίνεται με ξεκάθαρο και διαφανή τρόπο. Ζητώ από ην Δικαιοσύνη πάραυτα να καταλήξει. Να με σεβαστεί όμως η Δικαιοσύνη ως πολίτη και να τιμωρήσει σε περίπτωση που δεν αποδειχθούν οι καταγγελίες όλους όσοι έχουν μεθοδεύσει τέτοιου είδους κατασκευάσματα για να καταστρέφεται η σχέση του πολίτη με το Κοινοβούλιο».
Την άμεση ολοκλήρωση της διερεύνησης της υπόθεσης ζήτησε και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Χρ. Μαρκογιαννάκης επισημαίνοντας: «Αν είναι ψέματα οι καταγγελίες, αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας να ασκήσει ποινική δίωξη κατά όσων μηχανεύονται τέτοιες καταγγελίες».

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Αγωνία των ΑΝΕΛ να εκλεγεί ο Τσίπρας

Επίθεση στον Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για τις νέες καταγγελίες χρηματισμού. Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλώντας στο Star επισήμανε ότι του κάνει «φοβερή εντύπωση η αγωνία των ΑΝΕΛ και του κ. Καμμένου να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ένας παλιός Κνίτης», αναφερόμενος σε πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε τις καταγγελίες ως ακόμη ένα παγόβουνο που θα χτυπήσει τον Τιτανικό των Ανεξαρτήτων ΕλλήGΓεωργιάδης: Να ερευνηθούν οι καταγγελίες Η εισαγγελία οφείλει να ερευνήσει την υπόθεση και να ενημερώσει, για το εάν οι κατηγορίες Χαϊκάλη ευσταθούν ή όχι, τόνισε o Άδωνις Γεωργιάδης.

Να βγει ο εισαγγελέας να μας πει, τι συμβαίνει, αυτό είναι η πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, μιλώντας στο Βήμα FM.

Αν αποδειχθεί, είναι σοβαρό, αν όμως για ακόμα μια φορά, όπως και οι προηγούμενες κατηγορίες αποδειχθούν ψεύτικες, πάλι κάτι πρέπει να γίνει», σημείωσε.

Τέλος τόνισε ότι το σημερινό περιστατικό αποδεικνύει πόσο ορθή είναι η απόφαση να πάμε σε εκλογή Προέδρου νωρίτερα, προκειμένου να μην βγαίνει ο κάθε ένας και να δημιουργεί τέτοια αναστάτωση με δηλώσεις του.

ΠΑΣΟΚ: Άμεση και πλήρης διερεύνηση των καταγγελιών
Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τις καταγγελίες του Π. Χαϊκάλη
εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 Το ΠΑΣΟΚ ζητά άμεση και πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών Χαϊκάλη από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης.
 Σε μια περίοδο όπου οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκονται σε εξέλιξη επιβάλλεται όλες οι πολιτικές δυνάμεις να προστατεύσουμε την δημοκρατική ομαλότητα και διαφάνεια και να μην επιτρέψουμε να δηλητηριάζεται η
πολιτική ζωή της χώρας.
Σε παρέμβασή του, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης
άφησε υπαινιγμούς, λέγοντας πως κάποιοι με την συμπεριφορά τους
προσπαθούν να καλύψουν το ότι δεν είναι ηθικά ακέραιοι.
Κατήγγειλε, μάλιστα, υπόγειο πόλεμο κατά του κοινοβουλευτισμού
επισημαίνοντας ότι η σιωπή όσων δεν έχουν λόγο να σιωπούν δεν δικαιολογείται.
"Είναι υποχώρηση ,μπροστά σε ελάχιστους που με φωνές καλύπτουν την ηθικής τους μη ακεραιότητα" είπε.
Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κ. Τριαντάφυλλος
ζήτησε να υπάρξουν άμεσα απαντήσεις αφήνοντας σαφή υπονοούμενα κατά του Παύλου Χαϊκάλη για μικροπολιτική σκοπιμότητα.
"Όλοι εμείς" τόνισε "που σηκώσαμε μεγαλύτερο βάρος της κρίσης απαιτούμε από όλους σοβαρότητα, όχι θεάματα και όχι διαδικασίες που δεν φέρνουν στο φως τα πάντα. Καμία ανοχή σε φημολογία που επιβαρύνει την δοκιμαζόμενη κοινωνία και υποκρύπτει πολιτικές κοντόφθαλμες σκοπιμότητες.  Απευθυνόμαστε προς τις δικαστικές αρχές, τα κόμματα και τον Πρόεδρο της Βουλής. Καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα. Σήμερα να δοθούν όλες οι απαντήσεις".
Στο θέμα, παρενέβη και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Ι Δριβελέγκας ο οποίος καταδίκασε φαινόμενα που κάνουν κακό στο Κοινοβούλιο.
"Ας επικρατήσει επιτέλους η λογική. Φθάνουν τα σόου. Εδώ δεν είναι τηλεόραση. Κάνουν κακό στην χώρα. Ο εισαγγελέας οφείλει να τους καλέσει και όχι απλά να τους διερευνήσει αλλά πρέπει να τιμωρούνται όσοι συμπεριφέρονται με τρόπο που προσβάλει την Δημοκρατία".

Σκουρλέτης: Αποκαλύπτεται ότι υπήρξε προσπάθεια χρηματισμού με σκοπό την αποστασία

Όσα ακούσαμε πριν από τον κ. Λαζόπουλο και επιβεβαιωθήκαμε από τον κ. Χαϊκάλη προσδίδουν μια δραματική τροπή σε αυτή την υπόθεση των πιέσεων που τελικά δεν είναι απλώς πιέσεις. Είναι απόπειρα χρηματισμού βουλευτών για να επηρεαστούν στην ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θυμόσαστε όταν είχαμε αναφερθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσιεύματα του Τύπου που είχαμε γενικά μιλήσει γύρω από το θέμα, τότε είχαμε κατηγορηθεί ότι δηλητηριάζουμε την πολιτική ζωή"είπε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Σήμερα αποκαλύπτεται απ’ ότι φαίνεται με έναν σαφή τρόπο ότι υπήρξε προσπάθεια χρηματισμού με σκοπό την αποστασία" συμπλήρωσε και τόνισε: «η αποκάλυψη δεν γίνεται σε έναν ουδέτερο χρόνο, επιβάλλεται η εισαγγελία να ενημερώσει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, καθώς μετά και την πρώτη ψηφοφορία το θέμα επηρεάζει την εκλογική διαδικασία».



Παπαδημούλης: Να παρέμβει η δικαιοσύνη



Με ανάρτησή του στο twitter ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ζητά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, να σταματήσουν οι "πονηρές διαρροές" όπως αναφέρει και ζητάει από τον Πάυλο Χαϊκάλη να δώσει το όνομα στη δημοσιότητα. 



ΚΚΕ: Άμεση διερεύνηση των καταγγελιών
 
Το ΚΚΕ τονίζει ότι πρέπει να διερευνηθεί άμεσα η καταγγελία για την απόπειρα χρηματισμού του βουλευτή Π. Χαϊκάλη.
 
«Σε κάθε περίπτωση το σίγουρο είναι ότι η διαδικασία για την εκλογή ή μη Προέδρου της Δημοκρατίας εξελίσσεται σε ένα παρασκήνιο μεθοδεύσεων, παζαριών και πολιτικών παιχνιδιών, εντελώς αποκρουστικό και ξένο απ’ το λαό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει» αναφέρει σε ανακοίνωσή το ΚΚΕ.
 
«Η σήψη του συστήματος είναι αγιάτρευτη και αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι ο λαός πρέπει να βγει ο ίδιος στο προσκήνιο, διεκδικώντας ριζικές αλλαγές και δυναμώνοντας το ΚΚΕ» συμπληρώνει η ανακοίνωση.
 

ΔΗΜΑΡ: Η Δικαιοσύνη οφείλει να ρίξει άμεσα φως σε όσα καταγγέλλονται
 
«Οι σκιές που πλανώνται πάνω από την δημόσια ζωή και απειλούν με ασφυξία το πολιτικό σύστημα επιδεινώνουν το ήδη επιβαρυμένο κλίμα και εντείνουν την κρίση εμπιστοσύνης. Η Δικαιοσύνη οφείλει να ρίξει άμεσα φως σε όσα καταγγέλλονται και να διερευνήσει τη βασιμότητά τους. Η πολιτική ζωή δεν μπορεί να βυθιστεί άλλο στο τέλμα της αναξιοπιστίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ. 

Kουίκ: Η εισαγγελία ξέρει το όνομα
 «Η εισαγγελία έχει υλικό στα χέρια της, που έχει τη φωνή του δράστη, την εικόνα του και το όνομά του» είπε ο Τέρενς Κουίκ εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε ότι είναι αρμοδιότητα της δικαιοσύνης να αποκαλύψει το όνομα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:11