search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:17
MENU CLOSE

Ξέσπασμα Αηδόνη: «Πολιτικά σκουλήκια» και «τυφλοπόντικες» οι Παραστατίδης και Βουδούρης

20.12.2014 12:18
Ξέσπασμα Αηδόνη: «Πολιτικά σκουλήκια» και «τυφλοπόντικες» οι Παραστατίδης και Βουδούρης - Media

Έκρηξη οργής από τον Χρ. Αηδόνη, ο οποίος επιτέθηκε στους Θ. Παραστατίδη και Οδ. Βουδούρη για τις υπόνοιες περί χρηματισμού όσων βουλευτών ψήφισαν «ναι» στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο ανεξάρτητος βουλευτής τους χαρακτήρισε «πολιτικά σκουλήκια» και «τυφλοπόντικες», σημειώνοντας ότι δεν τον καλύπτει καμία ανασκευή τους.

Έκρηξη οργής από τον Χρ. Αηδόνη, ο οποίος χτυπώντας το χέρι πολλές φορές στο βήμα της Βουλής, επιτέθηκε στους Θ. Παραστατίδη και Οδ. Βουδούρη για τις υπόνοιες περί χρηματισμού όσων βουλευτών ψήφισαν «ναι» στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ μετά το τέλος της τοποθέτησης του και εκτός μικροφώνου, απείλησε λέγοντας να προσέχουν που κυκλοφορούν αυτές τις ημέρες γιατί εγώ είμαι από χωριό και έχουμε φήμη πρωτόγονου!
 
Ο ανεξάρτητος βουλευτής στην ομιλία του τόνισε πως δεν τους θεωρεί πλέον συναδέλφους. Τους χαρακτήρισε «πολιτικά σκουλήκια» (ανάλογο χαρακτηρισμό έχει κάνει και ο Σπ. Λυκούδης) και «τυφλοπόντικες» οι οποίοι κρύβονται και σημείωσε ότι δεν τον καλύπτει καμία ανασκευή τους. Εξέφρασε την ελπίδα να μην μετατραπεί η κωμωδία αυτή σε τραγωδία για τη χώρα.
 
Ο Χρ. Αηδόνης υπενθύμισε ότι από τον περασμένο Οκτώβριο είχε ταχθεί υπέρ της εθνικής συνεννόησης και της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας διότι «η διαδικασία αυτή δεν μπορεί να συνδέεται με τις εθνικές εκλογές». «Ξέχασα όμως», ανέφερε με νόημα, «ότι αυτές οι απόψεις έπρεπε να τύχουν της έγκρισης των ιεροεξεταστών». «Έκανα λάθος», πρόσθεσε, «δεν τόλμησα να ζητήσω ένα νέο διαβατήριο ή να πέσω μέσα σε μια κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να περάσω τις εξετάσεις τους».
 
Ο ανεξάρτητος βουλευτής είπε ότι η κατάπτωση και η παρακμή γίνονται μόνιμες σκιές του πολιτικού συστήματος, επέμεινε ωστόσο ότι δεν ανέχεται από κανέναν να τον στιγματίσει για τις απόψεις του.
 
«Εύχομαι», κατέληξε, «στους νέους πολιορκητές της εξουσίας που με την επιχειρηματολογία των αργυρώνητων, των κουμπαράδων, των αποστατών διαμόρφωσαν το πολιτικό σκηνικό να μην χρειαστεί να βρεθούν αντιμέτωποι με το δημιούργημα τους». 

Απαντώντας με κοινή ανακοίνωση οι δύο βουλευτές ανέφεραν αναλυτικά τα εξής:
 
«Στις 19 Δεκεμβρίου δημοσιεύσαμε μια τοποθέτηση, πολιτικού περιεχομένου, σχετικά με το σοβαρό θέμα των αποκαλύψεων του κ. Χαϊκάλη. Αυτή η τοποθέτηση παραμορφώθηκε από ορισμένα ΜΜΕ, τα οποία  έδωσαν αδίκως ένα περιεχόμενο προσωπικής επίθεσης, που δεν έχει καμία σχέση με τις θέσεις μας. Μέριμνά μας ήταν να ξεπεράσουμε το βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα, σχετικά με το θέμα της εκλογής προέδρου Δημοκρατίας και όχι να αφήσουμε υπόνοια χρηματισμού κάποιων βουλευτών. Επαναλαμβάνουμε ότι ουδέποτε στοχεύσαμε να απαξιώσουμε κανένα συνάδελφο βουλευτή και ακόμα περισσότερο να «κατηγορήσουμε» οποιονδήποτε.

Συνεπώς, δεν επιθυμούμε να τροφοδοτήσουμε οποιαδήποτε πολεμική προσωπικού χαρακτήρα, η οποία συμβάλει στο να θολώσει το πολιτικό διακύβευμα των ημερών.

Κατόπιν τούτου, δηλώνουμε ότι ανακαλούμε την δήλωσή μας της 19ης Δεκεμβρίου, διότι μόνο έτσι μπορεί να τερματιστεί η διαστρέβλωση των θέσεών μας. Και με αμείωτη ένταση συνεχίζουμε τον πολιτικό μας αγώνα για μια νέα πορεία με μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:17