search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:03
MENU CLOSE

Με σκληρά αντίποινα απειλεί τις ΗΠΑ ο Κιμ Γιονγκ Ουν

22.12.2014 10:36
Με σκληρά αντίποινα απειλεί τις ΗΠΑ ο Κιμ Γιονγκ Ουν - Media

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απαιτεί από τις ΗΠΑ να ζητήσουν συγγνώμη, για την «αμέλεια» να στηρίξουν τις φήμες ότι η Βόρεια Κορέα ευθύνεται για το χακάρισμα της Sony και απειλεί με σκληρά αντίποινα εάν τηρηθούν οι υποσχέσεις Ομπάμα για κυρώσεις ενάντια στη χώρα του.

  
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απαιτεί από τις ΗΠΑ να ζητήσουν συγγνώμη, για την «αμέλεια» να στηρίξουν τις φήμες ότι η Βόρεια Κορέα ευθύνεται για το χακάρισμα της Sony και απειλεί με σκληρά αντίποινα εάν τηρηθούν οι υποσχέσεις Ομπάμα για κυρώσεις ενάντια στη χώρα του.
 
Έκθεση του FBI για την έρευνα στο χακάρισμα της Sony Pictures βασίστηκε σε σκόπιμες κατηγορίες παρά σε επιστημονικές αποδείξεις για την εμπλοκή της Βορείου Κορέας ανέφεραν αξιωματούχοι της χώρας και προτείνουν να διεξαχθεί έρευνα από κοινού με τις ΗΠΑ για να διαπιστωθεί ποιος ευθύνεται για την κλοπή δεδομένων από τη Sony.
 
Εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, απάντησε τονίζοντας ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί όντως να βοηθήσει την έρευνα εάν παραδεχθεί την ενοχής της και να αποζημιώσει τη Sony για τη ζημιά.
 
Η Πιονκγιανγκ θεωρεί ότι ο ίδιος ο Ομπάμα ηγείται της εκστρατείας κατά της Βορείου Κορέας και χρησιμοποιούν την υπόθεση της Sony για να ενισχύσουν την προπαγάνδα ενάντια στη Βόρειο Κορέα.
 
Η ιστορία με τη Sony ξεκίνησε με τη κωμωδία που γυρίστηκε από τα στούντιο της εταιρείας και περιλαμβάνει ένα σενάριο δολοφονίας του Κιμ Γιονκ Ουν. Η ταινία ήταν προγραμματισμένη να βγει στις αίθουσες τα Χριστούγεννα αλλά η Sony μετά την επίθεση που δέχθηκε είπε ότι η ταινία που στοίχισε 44 εκατ. δολάρια τελικά θα μείνει στο ράφι.
 
Στην απόφαση της Sony αντέδρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ τονίζοντας ότι η εταιρία έκανε λάθος και υποστήριξε ότι «δεν μπορούμε να έχουμε μία κοινωνία όπου κάποιοι δικτάτορες θα ασκούν λογοκρισία και θα εκφοβίζουν την κοινωνία με αφορμή μία σατιρική ταινία».
 
Από την πλευρά της η Βόρειος Κορέα κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι είχαν ανάμειξη στην παραγωγή της ταινίας και ότι το σενάριο γράφτηκε με εντολή του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Πηγή: rt.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:02