26/05/2019 11:39:39
22.12.2014 / ΠΟΝΤΙΚΙ ART

«Άμλετ» μέσα από τα μάτια του Γιάννη Χουβαρδά

«Άμλετ» μέσα από τα μάτια του Γιάννη Χουβαρδά - Media

Κρυμμένα μυστικά και δολοπλοκίες, μοναξιά και αλύτρωτες επιθυμίες θα δούμε από τον Ιανουάριο, στη νέα παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά, με πρωταγωνιστές τον Χρήστο Λούλη και την Αμαλία Μουτούση.

Ο «Άμλετ» αποτελεί πρόκληση για κάθε δημιουργό του θεάτρου. Ο σκηνοθέτης Γιάννης Χουβαρδάς, στην πρώτη του συνεργασία με τη Στέγη, με τον Χρήστο Λούλη στις διαδρομές του Άμλετ, την Αμαλία Μουτούση στο ρόλο της Γερτρούδης, ένα καταξιωμένο θίασο και τη νέα μετάφραση του Διονύση Καψάλη, καταθέτει τη δική του ανάγνωση στο ποιητικό αριστούργημα του Σαίξπηρ.

Ο βασιλιάς Άμλετ πεθαίνει. Η γυναίκα του, Γερτρούδη, παντρεύεται τον αδελφό του, Κλαύδιο. Εκείνος στέφεται νέος βασιλιάς. Το φάντασμα του νεκρού βασιλιά εμφανίζεται στον γιο του, τον πρίγκιπα Άμλετ, και ζητά εκδίκηση για το δόλιο φόνο του… Με φόντο τη βασιλική Αυλή της Δανίας, έναν κόσμο που κυλιέται στη διαφθορά, τη δουλοπρέπεια, τον πνευματικό αφανισμό, έναν ολοκληρωτικό κόσμο όπου όλοι και όλα τελούν υπό παρακολούθηση, η μορφή του Άμλετ προβάλλει μοναχική, ερημική, απροσπέλαστη.

«Μέσα σ’ αυτό το παγωμένο σύμπαν» σημειώνει ο Γιάννης Χουβαρδάς, «όπου κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από κανέναν και τίποτα, εκτυλίσσεται η ιστορία μιας γενιάς που συνθλίβεται από τα θλιβερά λάθη της προηγούμενης και τη δική της ανεξέλεγκτη εσωστρέφεια». Ο Άμλετ, για να καταστρέψει το σάπιο σύστημα, πρέπει πρώτα να καταστρέψει τον εαυτό του…

Info: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών (Λεωφ. Συγγρού 107-109), 14 Ιανουαρίου με 1 Φεβρουαρίου 2015, 20.30, 5 – 36 ευρώ, 210-9005800. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.