search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:02
MENU CLOSE

Το μεσημέρι η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου

23.12.2014 06:38
Το μεσημέρι η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου - Media

Διεξάγεται, στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή, η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Την πρόθεσή τους να ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα, σήμερα, ανακοίνωσαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μίκα Ιατρίδη, Βασίλης Οικονόμου και Γιάννης Κουράκος. 

Διεξάγεται, στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή, η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Την πρόθεσή τους να ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα, σήμερα, έχουν ανακοινώσει οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μίκα Ιατρίδη, Βασ. Οικονόμου και Γιάννης Κουράκος, ενώ ο Παναγιώτης Μελάς από μέρες έχει ξεκαθαρίσει τη θετική του στάση. Και οι τέσσερις είχαν ψηφίσει "παρών" στην πρώτη ψηφοφορία, στην οποία ο Σταύρος Δήμας είχε συγκεντρώσει 160 ψήφους. Ο Κανονισμός προβλέπει πως αν βουλευτής δεν επιθυμεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ ορισμένου προσώπου, τότε δηλώνει «παρών». 

Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, στη σημερινή δεύτερη ψηφοφορία, αναμένεται να συγκεντρώσει τουλάχιστον 164 ψήφους, μετά και την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος υποσχέθηκε διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος και εκλογές «ακόμα και στο τέλος του 2015», αν εκλεγεί Πρόεδρος.

Ωστόσο, ο αριθμός αυτός απέχει πολύ από τους 180 που απαιτούνται για να βγει πρόεδρος στην τρίτη ψηφοφορία η οποία θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως στην πρώτη ψηφοφορία υπήρξαν 160 «Σταύρος Δήμας» και 135 «παρών». Σημειώνεται ότι και στη δεύτερη φανερή ονομαστική ψηφοφορία, απαιτούνται 200 θετικοί ψήφοι για την εκλογή του Σταύρου Δήμα που είναι και ο μοναδικός υποψήφιος.

Στο μεταξύ κατατέθηκε το κείμενο με υπογραφές βουλευτών για την εκλογή Προέδρου. Πρόκειται για τους ανεξάρτητους Χρήστο Αηδόνη, Σπύρο Λυκούδη, Βασίλη Οικονόμου, Πέτρο Τατσόπουλο και Γρηγόρη Ψαριανό, καθώς και τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκο Τσούκαλη, Νίκη Φούντα και Θωμά Ψύρρα. Πάντως οι εν λόγω τρεις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ φέρεται να θέτουν ως προϋπόθεση τη συνεννόηση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Να σημειωθεί πως ο Θωμάς Ψύρρας αλλά και η Μαρία Ρεπούση απουσίαζαν χθες το απόγευμα από την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ, στην οποία εγκρίθηκε η εισήγηση του Φώτη Κουβέλη να ψηφίσουν εκ νέου «παρών» οι βουλευτές του κόμματος, καθώς όπως εκτιμήθηκε η πρόταση του πρωθυπουργού δεν αλλάζει τα δεδομένα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:01