search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:22
MENU CLOSE

Ετοιμος για το νέο κόμμα ο Γ. Παπανδρέου

23.12.2014 08:11
Ετοιμος για το νέο κόμμα ο Γ. Παπανδρέου - Media

Εντείνονται οι πληροφορίες πως ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα προχωρήσει στο βήμα της οριστικής ρήξης με το ΠΑΣΟΚ, μέσω της ανακοίνωσης δημιουργίας νέου κόμματος. Ως ημερομηνία της ανακοίνωσης φέρεται η 30η Δεκεμβρίου.

Εντείνονται οι πληροφορίες πως ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα προχωρήσει στο βήμα της οριστικής ρήξης με το ΠΑΣΟΚ, μέσω της ανακοίνωσης δημιουργίας νέου κόμματος. 

Ως ημερομηνία αυτής της ανακοίνωσης φέρεται η 30η Δεκεμβρίου, δηλαδή η επομένη της τελευταίας ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Οσον αφορά στην ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή ο Γ. Παπανδρέου θα στηρίξει την εκλογή του προτεινόμενου Προέδρου και στις δύο επόμενες ψηφοφορίες.

Επιδίωξη του Γ. Παπανδρέου είναι το νέο κόμμα που θα εξαγγείλει, να λάβει μέρος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Μάλιστα αν αυτές γίνουν μέσα στον επόμενο μήνα τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά και για αυτό, όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, έχουν ενταθεί οι προσπάθειες για να στηθεί ο απαραίτητος μηχανισμός. Βέβαια, αναφέρεται, το εν λόγω κόμμα θα έχει μια δομή διαφορετική από αυτή των ως τώρα γνωστών κομμάτων καθώς δεν θα έχει οργανώσεις και θα δομηθεί με βάση την αρχή της «αυτοοργάνωσης» και της «κάθετης» σχέσης του ηγέτη με το λαό.

Οσο για το όνομα του νέου κόμματος ακούγονται το «Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΣΟΚ)», το «Αλλαγή», το «Κίνημα Αξιών». Αυτό που φουσκώνει τα πανιά του Γ. Παπανδρέου είναι δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του, σύμφωνα με τις οποίες 1 στους 5 πολίτες θα έβλεπε θετικά ένα νέο κόμμα υπό το Γιώργο Παπανδρέου και με ποσοστά ως πρόθεσης ψήφου που ξεπερνούν το όριο του 3. Για τη δε στελέχωση του κόμματος και την κατάρτιση των ψηφοδελτίων θα χρησιμοποιηθεί η δεξαμενή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ των περιόδων 2004, 2007 και 2009 αλλά και η λίστα του opengov.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:22