search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:45
MENU CLOSE

Η Αθήνα της κρίσης στον Γερμανικό Τύπο – «Κλειστά μαγαζιά και άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια»

23.12.2014 13:06
Η Αθήνα της κρίσης στον Γερμανικό Τύπο – «Κλειστά μαγαζιά και άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια» - Media

Η εμφανής κρίση ακόμα και στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, η διαδικασία εκλογής Πρόεδρου τη Δημοκρατίας και η πορεία του Αλέξη Τσίπρα είναι τα θέματα της σημερινής επισκόπησης.

 
Η εμφανής κρίση ακόμα και στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, η διαδικασία εκλογής Πρόεδρου τη Δημοκρατίας και η πορεία του Αλέξη Τσίπρα είναι τα θέματα της σημερινής επισκόπησης.
 
«Πολλοί περαστικοί, λίγες τσάντες» είναι ο τίτλος με τον οποίο επιγράφει το δημοσίευμά της η Kölner Stadt-Anzeiger και σημειώνει: «Μετά από έξι χρόνια ύφεσης ανακάμπτει πάλι λίγο η ελληνική οικονομία από τα μέσα του 2014. Οι μισθοί όμως μειώθηκαν και αυτό τον χρόνο κατά 4%. Η ανεργία μειώνεται λίγο, αλλά στο 26% παραμένει πολύ υψηλή. Ταμείο ανεργίας μπορεί να παίρνει κανείς το πολύ για ένα χρόνο. Η συνέπεια: μόνο δύο στους δέκα ανέργους έχει κρατική υποστήριξη».
 
Και λίγο παρακάτω η εφημερίδα σημειώνει: «Τα σημάδια της κρίσης είναι φανερά παντού. Έτσι βλέπει κανείς περισσότερα αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες να στέκονται παρκαρισμένα. Πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας. Για το λόγο αυτό αφαιρούν τις πινακίδες, τις καταθέτουν στην εφορία και αφήνουν τα αυτοκίνητά τους. Πολλά μαγαζιά είναι κλειστά και οι βιτρίνες άδειες, οι έμποροι τα εγκατέλειψαν. Και όταν πέφτει το βράδυ βλέπει κανείς ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό».
 
H Wiener Zeitung φιλοξενεί ρεπορτάζ για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την ανάδειξη Πρόεδρου της Δημοκρατίας, καθώς και την πρόταση Σαμαρά για νέες εκλογές και παρατηρεί: «Η πρόταση για νέες εκλογές στο τέλος του 2015 πάει στο βρόντο. Πολιτικοί παρατηρητές επισημαίνουν ότι κατά τη δεύτερη ψηφοφορία ο Δήμας θα συγκεντρώσει το πολύ 170 βουλευτές. Εν δυνάμει νέοι ψηφοφόροι του Δήμα θεωρούνται διάφοροι ανεξάρτητοι βουλευτές. Με τη μόνη διαφορά ότι εδώ τελειώνει η ιστορία. Και τα πέντε κόμματα της αντιπολίτευσης, ανάμεσά τους και ο ΣΥΡΙΖΑ, αρνούνται την συμφωνία με τον Σαμαρά. Η βασική ιδέα είναι ότι η αυστηρή οικονομική πολιτική λιτότητας που ακολουθείται από την άνοιξη του 2010 σε συμφωνία με την τρόικα πρέπει να τελειώνει. Και χωρίς αλλαγή εξουσίας στην Ελλάδα, κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό».
 
Ο Τσίπρας πριν κάνει το τελευταίο βήμα…
 
Το Focus φιλοξενεί δημοσίευμα με τον τίτλο «Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα: οι χώρες της κρίσης παίρνουν μπρος» και σημειώνει πως συχνά δεν είναι όλα όπως φαίνονται και ότι αξίζει τον κόπο να ρίξει κανείς μια δεύτερη ματιά. Σε σχέση με την ανεργία στην Ελλάδα το Focus σημειώνει: «Στην Ελλάδα, η οποία έχει δεχθεί πάρα πολλές επικρίσεις, ο αριθμός των ανέργων για τον Αύγουστο ήταν 1,24 εκατομμύρια. Σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2013, που ήταν 1,36 εκατομμύρια άνεργοι, τα νέα είναι καλύτερα».
 
«Ο Τσίπρας πριν από το τελευταίο βήμα» είναι ο τίτλος άρθρου στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, που αναφέρεται στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η εφημερίδα γράφει: «Η άνοδός του στην εθνική πολιτική συνέπεσε με τη διάλυση του παλαιού συστήματος, το οποίο χρηματοδοτούσε τις παροχές μέσω πιστώσεων. Εκεί ακριβώς όμως βρέθηκε για τον Τσίπρα μια χρυσή ευκαιρία. Είναι σαφές στους Έλληνες ότι η κατάρρευση οφείλεται στους σοσιαλδημοκράτες και στους συντηρητικούς. Παράλληλα θρηνούν για την εύκολα αποκτηθείσα ευημερία, για την οποία ο Τσίπρας από τη μια κατηγορεί την παλιά πολιτική φρουρά, αλλά από την άλλη πλευρά υπόσχεται μια σειρά αμφίβολων παροχών».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:45