search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:05
MENU CLOSE

Το ΚΚΕ βλέπει εκλογές και τσιτώνει τα γκάζια

25.12.2014 22:00
oldphotoskoutsoumpas1419354544.jpg

Στη βάση της εκτίμησης ότι η χώρα οδεύει σε εκλογές στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου εξαιτίας της διαφαινόμενης αδυναμίας εκλογής Προέδρου από την παρούσα Βουλή κινείται το ΚΚΕ

Στη βάση της εκτίμησης ότι η χώρα οδεύει σε εκλογές στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου εξαιτίας της διαφαινόμενης αδυναμίας εκλογής Προέδρου από την παρούσα Βουλή κινείται το ΚΚΕ – «οι διαδικασίες για την εκλογή ΠτΔ μπορεί να φέρνουν πιο κοντά τις εκλογές» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη για τα 96 χρόνια του ΚΚΕ.
 
Στο πλαίσιο αυτό το ΚΚΕ, το οποίο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να διατηρείται μεταξύ 5% και 6%, προετοιμάζεται για συνθήκες σκληρής προεκλογικής πόλωσης σε κεντρικό δικομματικό επίπεδο, δηλαδή μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Προκειμένου να αποκρούσει την πολιτική πίεση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της κυβερνητικής συνεργασίας, την οποία το ΚΚΕ απορρίπτει σταθερά, ο Περισσός αναμένεται να καταφύγει σε μια μίνι – πόλωση με τον ΣΥΡΙΖΑ, εντείνοντας τη σκληρή στάση του απέναντι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο πλέον κατηγορεί ότι έχει ολοκληρώσει τη μετάλλαξή του σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.
 
Πάντως, σύμφωνα και με τα όσα είπε ο γ.γ. της Κ.Ε. του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας σε τηλεοπτική του συνέντευξη (Mega), το ΚΚΕ θα ψηφίσει μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και τα οποία το ίδιο τα θεωρεί φιλολαϊκά, ακόμα κι αν αυτά είναι μεμονωμένα (π.χ. επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ), ωστόσο υποβάθμισε τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών λέγοντας ότι και σήμερα υπερψηφίζει στη Βουλή ζητήματα με τα οποία συμφωνεί. Κάτι τέτοιο είπε δεν θα σημάνει στήριξη ή ανοχή σε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την οποία το ΚΚΕ προεξοφλεί ότι με κάποιες διαφοροποιήσεις «στο μείγμα διαχείρισης», κατά τη συνήθη του έκφραση, θα ακολουθήσει τον δρόμο που επιβάλει η Ε.Ε.
 
Στην ίδια συνέντευξη ο Δ. Κουτσούμπας επανέλαβε αυτό που διαμηνύει το κόμμα του εδώ και λίγο καιρό: ότι απορρίπτει τα προεκλογικά καλέσματα ανοχής και στήριξης – που ερμηνεύονται από τον Περισσό ως ενδείξεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει λερωμένη τη φωλιά του», δηλαδή «δεν έχει σκοπό να κάνει αυτό που προεκλογικά εξαγγέλλει». Παράλληλα παροτρύνει τον λαό να βρίσκεται στους δρόμους από την άλλη μέρα των εκλογών, όποια κι αν είναι η κυβέρνηση και να μη δώσει πίστωση χρόνου: «Δεν θα πρέπει (ο λαός) να κάτσει να περιμένει τις εξελίξεις, αν θα υλοποιηθούν κάποια πράγματα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:03