search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:33
MENU CLOSE

Βαρβιτσιώτης: Θα είναι μια δύσκολη νύχτα

28.12.2014 18:59
Βαρβιτσιώτης: Θα είναι μια δύσκολη νύχτα - Media

«Θα είναι μια δύσκολη νύχτα» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στην επίσημη ενημέρωση, που έκανε σχετικά με τις εξελίξεις στο πλοίο Norman Atlantic.

 «Θα είναι μια δύσκολη νύχτα» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στην επίσημη ενημέρωση, που έκανε σχετικά με τις εξελίξεις στο πλοίο Norman Atlantic.

«Οι τελευταίες πληροφορίες που έχουμε είναι ότι έχει τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά. Έγινε πρόσδεση σε ρυμουλκό, υπάρχει, όμως, δυσκολία με τη ρυμούλκηση προς τις ιταλικές ακτές. Οι ιταλικές αρχές έχουν αναλάβει τη διαχείριση του περιστατικού και  βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους. Περιμένουμε να δούμε τις αποφάσεις που θα ληφθούν αφού αναλάβει τη διεύθυνση της επιχείρησης το σκάφος του ιταλικού πολεμικού ναυτικού που θα το ρυμουλκήσει.

Θα είναι μια πολύ δύσκολη νύχτα. Μια νύχτα στην οποία θέλουμε να ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά και ότι θα τους διασώσουμε όλους και μια νύχτα που δεν θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα καιρικά φαινόμενα που αντιμετωπίσαμε νωρίτερα.

Τα σκάφη που έχουν παραλάβει επιβαίνοντες από το Norman Atlantic βρίσκονται στην περιοχή, αλλά δεν έχει οριστεί σε ποιο λιμάνι θα πάνε. Οκτώ εμπορικά βρίσκονται στην περιοχή, συνολικά τα πλοία που πλέουν εκεί είναι 10. Θεωρούμε ότι είναι μια από τις πιο σύνθετες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που έχουμε αντιμετωπίσει όλα αυτά τα χρόνια.

Θέλω να ελπίζω ότι θα έχουμε μια επιτυχή κατάληξη. Αυτή τη στιγμή είναι η έρευνα και η διάσωση των ανθρώπων που κινδυνεύουν. Όλα τα άλλα θα αποτελέσουν το αντικείμενο της έρευνας που θα διαταχθεί.» τόνισε μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Ναυτιλίας.

Μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας εκτίμησε ότι «μετά τις 11 το βράδυ, θα έχει περάσει στον ηπειρωτικό κορμό η καταιγίδα που πλήττει την περιοχή του συμβάντος ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα άλλα 4 ελικόπτερα που βρίσκονται στην Κέρκυρα να συμμετάσχουν στην επιχείρηση.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24