search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:58
MENU CLOSE

Αλαλούμ με τις λίστες επιβαινόντων και αγνοούμενων (Video)

30.12.2014 06:56
Εντοπίστηκε απανθρακωμένο πτώμα στο Norman Atlantic - Media

Δύο  Έλληνες συγκαταλέγονται ανάμεσα στους 10 νεκρούς του Norman Atlantic σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Απίστευτο χάος με τις λίστες επιβαινόντων και αγνοουμένων.

  
Δύο  Έλληνες συγκαταλέγονται στους 10 νεκρούς του Norman Atlantic σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Απίστευτο χάος με τις λίστες επιβαινόντων και αγνοουμένων.
 
Η τραγωδία του Norman Atlantic δεν έληξε με τη διάσωση των επιβατών καθώς ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί οι λίστες των επιβαινόντων και των αγνοουμένων.
 
Σύμφωνα με τις Ιταλικές αρχές οι Έλληνες νεκροί είναι τρεις όμως το υπουργείο Ναυτιλίας επιβεβαιώνει τους δύο.
 
Σύμφωνα με το Έθνος, μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί τα στοιχεία της ταυτότητας του δεύτερου θύματος, λόγω του αλαλούμ με τις λίστες επιβαινόντων και διασωθέντων, μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας. Η ελληνική πλευρά κάνει λόγο για 432 διασωθέντες και 36 αγνοούμενους, ενώ η ιταλική για 458 επιβαίνοντες, εκ των οποίων έχουν διασωθεί 427 και αγνοούνται 23.
 
Η ΑΝΕΚ, ωστόσο, αναφέρει ότι οι επιβαίνοντες στο Norman Atlantic ήταν 475.
Εν τω μεταξύ, σοκ προκαλεί η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι ιταλικές αρχές τη ναυτική τραγωδία Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του γιου του 67χρονου Γιώργου Δούλη του πρώτου Έλληνα που βρέθηκε νεκρός στο φλεγόμενο πλοίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν από το Mega, ο ένας από τους δύο γιους του Γιώργου Δούλη ταξίδεψε στο Πρίντεζι για να συναντήσει τη μητέρα του που διασώθηκε, καθώς και για να αναγνωρίσει τη σορό του πατέρα του.
Οταν πήγε, ωστόσο, στο νεκροτομείο, οι υπεύθυνοι του έδειξαν μια σορό ενός άλλου νεκρού, τον οποίο δεν αναγνώρισε.
 
Mε εντολή του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, έχει μεταβεί στην Ιταλία ανώτερος αξιωματικός του ΛΣ προκειμένου να υπάρξει διασταύρωση όλων των στοιχείων. Παράλληλα, η Ελληνική Ακτοφυλακή έχει ήδη έτοιμες δύο εκπαιδευμένες ομάδες, αν ζητηθεί από την ιταλική κυβέρνηση, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο διερεύνησης των χώρων του πλοίου προκειμένου να διερευνήσουν για τυχόν αγνοούμενους.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η RAI, η λίστα επιβατών του Norman Atlantic φέρεται να είναι ανακριβής έως και πλαστή.

Στην Πάτρα το «Europa Cruise»
 
Στο λιμάνι της Πάτρας κατέπλευσε λίγο μετά τις 3. 00 τα ξημερώματα το επιβατικό πλοίο «Europa Cruise», το οποίο μετέφερε 15 από τους διασωθέντες επιβάτες του «Norman Atlantic».
 
Σε δηλώσεις που έκαναν οι διασωθέντες στην αίθουσα υποδοχής του νότιου λιμανιού της Πάτρας, περιέγραψαν τις δραματικές ώρες που έζησαν πάνω στο «Norman Atlantic», από την στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά, μέχρι να παραληφθούν από τα σωστικά μέσα.
 
Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, είχαν βρει καταφύγιο, είτε δίπλα στην γέφυρα του πλοίου, είτε στο τελευταίο ανοικτό κατάστρωμα, προσπαθώντας να σωθούν από την φωτιά και τις αναθυμιάσεις.
 
Στο λιμάνι της Πάτρας βρίσκονταν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς και γιατροί, προκειμένου να προσφέρουν στους 15 διασωθέντες όποια βοήθεια χρειάζονταν, ενώ είχε εξασφαλισθεί μέριμνα για την μεταφορά τους και την φιλοξενία τους.
 
Επίσης στο λιμάνι βρίσκονταν και συγγενικά πρόσωπα διασωθέντων, που περίμεναν με αγωνία να συναντήσουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Λίγο μετά τις 10 μμ της Δευτέρας 29 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε  η πρώτη επιχείρηση αερομεταφοράς Ελλήνων και αλλοδαπών πολιτών που επέβαιναν στο Ε/Γ-Ο/Γ “Norman Atlantic”, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από το Λέτσε και το Μπάρι της Ιταλίας στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, με μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Π.Α.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες διασωθέντων από την Πάτρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:58