16/01/2019 06:56:08
30.10.2009

Τα κοντράτα δίνουν και παίρνουν(Δημοσιεύτηκε στο "Π" 28/10/2009)

Mεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στα ηλεκτρονικά Μέσα το τελευταίο διάστημα. Τα νταλαβέρια δίνουν και παίρνουν, κοντράτα κλείνουν με νέες υπογραφές και το σκηνικό που στήνεται επιβεβαιώνει όσους υποστηρίζουν ότι στα ΜΜΕ… τα πάντα ρει. Και όλα αυτά την ώρα που στα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα η κουβέντα επικεντρώνεται στην καθίζηση των διαφημιστικών εσόδων αλλά και στο πόσο αμήχανες στέκουν οι θεσμικές Αρχές μπροστά σε αυτές τις αλλαγές.

Στο κάδρο των νέων παικτών στέκει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης με το ραδιόφωνο του Flash, τα τηλεοπτικά κανάλια Sport TV, Κανάλι 10 αλλά και με την πρόσφατη συμφωνία του για μειοψηφική είσοδο στον ΣΚΑΪ. Και μην ξεχνάμε τις συμμετοχές στην Ημερήσιος Τύπος, σε περιοδικά, στον «Πήγασο» και έμμεση συμμετοχή στην εταιρεία Τηλέτυπος, που διαχειρίζεται τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Δυναμική πορεία ακολουθεί ο Βίκτωρας Ρέστης, ο οποίος πρόσφατα, μέσω της εταιρείας Benbay Ltd, προχώρησε στην αγορά 135 χιλιάδων κοινών μετοχών του ΔΟΛ, συνολικής αξίας 425.250 ευρώ, και με αυτό τον τρόπο το μερίδιό του στον Οργανισμό ξεπέρασε το 17,5%. Κατέχει, επίσης, μέσω της Benbay Ltd μετοχές στην Τηλέτυπος που ανέρχονται περί το 5,02% και βέβαια μια έμμεση συμμετοχή και μέσω του ΔΟΛ. Παράλληλα, έχει στην κατοχή του τον τηλεοπτικό σταθμό MTV καθώς και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Arrena και City. Θέση στο κάδρο έχει και ο Δημήτρης Κοντομηνάς ως... πωλητής, αφού μόλις υπέγραψε συμφωνία με την πλευρά Μπόμπολα για το 50% του ραδιοφωνικού «Θέμα 98,9» (πρώην Alpha), ενώ συνεχίζει να κατέχει το 33% του τηλεοπτικού Alpha και να εμφανίζεται ανοικτός στο να ακούσει προτάσεις…

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.