search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:22
MENU CLOSE

Παρατείνεται ένα χρόνο η προθεσμία νομιμοποίησης των αυθαιρέτων

30.12.2014 15:53
Παρατείνεται ένα χρόνο η προθεσμία νομιμοποίησης των αυθαιρέτων - Media

Παρατείνεται κατά έναν χρόνο, έως τις 8 Φεβρουαρίου 2016, η προθεσμία υποβολής δήλωσης για όλες τις κατηγορίες αυθαιρέτων  που υπάγονται στον νόμο 4178.

Παρατείνεται κατά έναν χρόνο, έως τις 8 Φεβρουαρίου 2016, η προθεσμία υποβολής δήλωσης για όλες τις κατηγορίες αυθαιρέτων  που υπάγονται στον νόμο 4178. Η σχετική υπουργική απόφαση έχει ήδη υπογραφεί από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά.
 
Για όλη την περίοδο της παράτασης, δηλαδή από τις 8 Φεβρουαρίου του 2015 έως τις 8 Φεβρουαρίου του 2016, θα ισχύουν οι ίδιες δυνατότητες αποπληρωμής και ιδίως οι 60 μηνιαίες δόσεις που προβλέπονται και για όσους υποβάλλουν δήλωση σήμερα. Με την ίδια υπουργική απόφαση τροποποιείται παλαιότερη απόφαση που προέβλεπε υποβολή των σχεδίων που συνοδεύουν τη δήλωση υπαγωγής αυθαιρέτου στο νόμο 4178 κατά 6 μήνες.
 
Η νέα απόφαση προβλέπει, ότι ο μηχανικός υποχρεούται να ολοκληρώσει την ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών μέσα σε 24 μήνες (δηλαδή 2 χρόνια) από την καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής στις διατάξεις του νόμου.
 
Ετσι με αυτή τη ρύθμιση, πολίτες και μηχανικοί έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν άμεσα τη δήλωση υπαγωγής και να ξεκινήσουν την αποπληρωμή των ειδικών προστίμων αλλά να υποβάλουν τα συμπληρωματικά στοιχεία (και κυρίως τα σχέδια που απαιτούνται) μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου του 2018, σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
 
Από την εν λόγω απόφαση εξαιρούνται τα αυθαίτερα της κατηγορίας 3 του νόμου 4178 που αφορά μικρές αυθαιρεσίες, όσες δηλαδή δεν αυξάνουν τον όγκο και την επιφάνεια του κτίσματος, όπως και για αυτές δεν υφίσταται καταληκτική προθεσμία υπαγωγής.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:22